Katar elveszítheti a világbajnokság rendezési jogát

Blatter ellentámadásban

Sepp Blatter volt FIFA-elnök szerint Katar elveszítheti a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát az újabb korrupciós botrány miatt.

„A németek azok, akik könnyen fel tudnának készülni egy ilyen nagy esemény megrendezésére, csakhogy most nem európai országon van a sor. A legnagyobb esélye az USA-nak van a rendezésre. Ők bár négy évvel később Kanadával és Mexikóval közösen rendeznek vb-t, de ez nem akadályˮ – állítja Blatter. 

Egy új vádirat szerint a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari vb-t képviselő személyek a FIFA végrehajtó bizottságának több tagját is lefizették a szavazatokért cserébe. Ezt Katar és Oroszország is cáfolta, valamint Blatter kijelentette, hogy nem a szavazatvásárlás döntött a rendezésről, hanem a magasabb politikai körök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?