Kassán nyertek a besztercebányaiak

Nem nagyon ment a hazai csapatoknak a Corgoň Liga 22. fordulójában, csak a bajnoki címre pályázó zsolnai és ligeti gárda tartotta otthon a három pontot. A hétvége slágermérkőzésén a nagyszombati Spartak küzdelmes összecsapáson legyőzte a Slovant.

Masaryk (balról) és a nagyszombati Babacar Niang párharca a Slovan–Trnava rangadónSITA-felvételRózsahegyen kiegyensúlyozott mérkőzésen döntetleneztek a bátran játszó szenciek, akik a kilencvenedik percig vezettek.

Meglepetésre a besztercebányai Dukla nyerni tudott Kassán. A havas pályán a vendégek mozogtak otthonosabban. „A nehéz talajhoz jobban alakalmazkodtak a vendégek. Még mi kihagytuk a lehetőségeinket, a besztercebányaiak belőtték a helyzeteiket” – nyilatkozta Ján Kozák, a hazaiak edzője. Kollégája, Štefan Horný érthetően boldogan értékelt: „Örülök, hogy hosszú idő után idegenben nyertünk. Védenceim rászolgáltak a sikerre.”

Továbbra várniuk kell a trencséni szurkolóknak kedvenceik harmadik győzelmére. Szombaton a nyitraiak, győztek a sereghajtó otthonában. Egyre jobban leszakad a trencséni együttes, már hét pont a hátránya az utolsó előtt helyen tanyázó szenci csapattal szemben. „Ezúttal is gólokkal fizettünk a védelmi hibákért. Tapasztalataln játékosain példásan küzdenek, de ez kevés volt az üdvösséghez” – mondta szomoróan Martin Stano, a trencséniek vezetőedzője.

Látványos játékkal verték az élen álló zsolnaiak az újonc aranyosmarótiakat. Ha a hazai csatárok jobban odafigyelnek, nagyobb arányú győzelmet arathattak volna. „Az első húsz percben parádésan futballoztunk, később viszont védenceim lazítottak, de összeségében így is biztosan nyertünk” – hangsúlyozta Pavel Vrba, a bajnok szakvezetője.

Vladimír Weiss, a ligetiek mestere viszont a Dubnica elleni meccs végén csak a sovány győzelemnek örülhetett. „Az eredménnyel elégedett vagyok, ám a mutatott játékkal egyáltalán nem. Érthetetlenül görcsösen futballoztunk, sok volt a pontatlan átadás. Lényegesen többre képes a csapat, mint amit vasárnap mutatott” – szögezte le Vladimír Weiss. „Fiatal játékosaink nem okoztak csalódást a ligeti stadionban. Kár, hogy nem használtuk ki helyzeteinket. Védőink fegyelmezetten futballoztak, kár az egyetlen hibáért, amit Oravec góllal büntetett” – mondta mérkőzés után Juraj Bútora, a Dubnica vezetőedzője. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?