Kassa visszalépett az EYOF rendezésétől

EYOF

Mégsem fogja megrendezni az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) Kassa városa 2021-ben.

A képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén ugyanis húsz képviselő – tizenhat ellenében, két tartózkodás mellett – megszavazta a városi tanács által benyújtott határozatot, amely visszalépésre szólította fel a várost.

Kassa 2016-ban nyerte el az EYOF rendezési jogát 2021-re, azonban a mostani városvezetés kevesellte a kormány 12 millió eurós támogatását, amelyet még az előző főpolgármester, a smeres Richard Raši lobbizott ki. A képviselők mostani döntésüket azzal indokolták, hogy „a projekttel kapcsolatos beruházások és az anyagi háttér biztosítása elégtelen”.

A képviselők két hete, az előző rendkívüli ülésükön a kormánnyal való újabb tárgyalásokra kérték fel a főpolgármestert, ám ezek nem hoztak eredményt.

A Szlovák Olimpiai és Sportbizottság (SOŠV) sajnálattal vette tudomásul a tegnapi szavazás eredményét. Az SOŠV hangsúlyozta, 28 hónap múlva kellene megrendezni az eseményt, így azonnal elkezdik keresni a pótmegoldást – azaz olyan szlovákiai városokkal fognak tárgyalni, amelyek „hajlandóak lennének méltó módon megrendezni a 2012-es EYOF-ot.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?