Kašpar: „Újra a legnehezebbet kaptuk”

<p>Nyon. A pozsonyi Slovan a bolgár Ludogorec Razgrad, a Győri ETO az izraeli Maccabi Tel-Aviv csapatával mérkőzik a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében – derült ki a tegnapi nyoni sorsoláson. Ha a Videoton az Európa Liga-selejtező első fordulójában sikerrel továbbjut a montenegrói Podgorica ellen, akkor a másodikban a Senicával találkozik.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák együttesek közül az EL-kvalifikáció első körében a zsolnai MŠK a grúz Torpedo Kutaiszivel, a másodikban a trencséni AS az IFK Göteborggal találkozik. A Videotonhoz hasonlóan montenegrói ellenfelet kapott a Honvéd is, a Debrecen norvég csapat ellen készülhet.

Slovan–Ludogorec

Az égszínkékek nem örülnek túlságosan a bolgár bajnoknak. „Ismét a legnehezebb ellenfelet kaptuk a nem kiemelt csapatok közül. Újra pechünk van, hiszen tavaly az EL-selejtezőben az erős Videotont sorsolták ki nekünk. Otthon kezdünk, az első meccset kapott gól nélkül kell megnyernünk. Nagyon nehéz csata vár ránk, de tovább akarunk jutni” – mondta Petr Kašpar, a pozsonyiak vezérigazgatója. „Ott akarunk lenni a harmadik körben, ehhez mindkét meccsen százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk ” – nyilatkozta Samuel Slovák vezetőedző. Ivajlo Petev, a Ludogorec szakvezetője is optimista: „Ismerjük a szlovák futballt, tudjuk, mire számíthatunk. Bízom benne, hogy kiharcoljuk a továbbjutást”.

Győr–Maccabi Tel-Aviv

A párharc pikantériája, hogy az izraeli csapatot a Videoton volt edzője, Paulo Sousa irányítja. „A BL nem kívánságműsor, akit kisorsolnak mellénk, azt az ellenfelet kell minél jobban és gyorsabban feltérképeznünk, hogy kiharcolhassuk a továbbjutást. Tudjuk, hogy a Maccabi jó csapat, amely 13 pontos előnnyel nyert bajnokságot. Paulo Sousa érkeztével biztosan változni fog a keretük és a játékfelfogásuk is. Nagyon masszív gárda, amely játssza a futballt” – szögezte le Pintér Attila, a győriek mestere. „Nagyon kemény a sorsolásunk, erős ellenfelet kaptunk, amelyet elég jól ismerek. A Győr edzője sikeresen formálta a saját arculatára a csapatot. Várom, hogy visszatérjek abba az országba, ahol két idényben irányítottam a Videotont, és bízom benne, hogy az ott elért sikereim lendületet adnak nekünk a továbbjutáshoz“ – nyilatkozta Paulo Sousa.

Torpedo Kutaiszi–Žilina

A zsolnaiak a nagy távolságtól jobban tartanak, mint az ellenféltől, ám nem árt vigyázni, a grúz csapatok okoztak már meglepetést. „A Torpedo érdekes ellenfél, a grúz bajnokság harmadik helyezettje elsősorban odahaza veszélyes. Hosszú utazás vár ránk, de mindent megteszünk, hogy továbbjussunk” – jelentette ki Adrián Guľa, a zsolnaiak edzője.

IFK Göteborg–Trenčín

A 18-szoros svéd bajnok lényegesen tapasztaltabb a nemzetközi porondon, mint a trencséni gárda. „Nagy kihívásnak tartom, hogy ilyen neves csapattal kerültünk össze. Keveset tudok a jelenlegi göteborgi együttesről, így azt sem tudom megmondani, hogy mekkora esélyünk van a továbbjutásra” – szögezte le Ľubomír Nosický, a trencséniek szakvezetője. A Göteborg tavaly csak 7. lett a bajnokságban, kupagyőztesként szerezte meg az EL-indulás jogát.

Podgorica–Videoton

„Ezúttal is úgy készülünk, mint minden más meccsre, úgy, mintha a világ legjobbja lenne az ellenfelünk. Az biztos, hogy jó csapat ellen fogunk játszani” – nyilatkozta José Gomes, a fehérváriak portugál edzője a montenegrói bajnokság 2. helyezettje kapcsán. Ha a Videoton továbbjut, akkor a Senicával találkozik.

Celik Niksic–Honvéd

Montenegrói ellenféllel került össze a Honvéd is, a Celik Niksic 7 ponttal maradt le a Podgoricától, s a 3. helyen végzett. „Igazából nem tudunk semmit az ellenfelünkről – nyilatkozta Marco Rossi, a Honvéd olasz trénere. – A lehetőségek közül nem a leggyengébb csapatot kaptuk. Soha nem könnyű játszani egy szerb, montenegrói mentalitású csapat ellen. ”

FK Senica–Podgorica/

Videoton

Az Európa Liga küzdelmeibe a 2. körben bekapcsolódó erdőhátiak elégedettek a sorsolással. „Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, például az Utrechtet vagy a Sturm Grazot. Nehéz most beszélni az esélyekről, hiszen nem tudjuk, melyik csapat jut majd tovább. Talán kis előny a számunkra, hogy odahaza kezdünk, és hogy nem kell messzire utaznunk. A Videoton tavaly a Slovant búcsúztatta, ez azért jelent valamit ” – hangsúlyozta Viktor Blažek, az FK Senica elnöke.

Debrecen– Strömsgodset

A kupagyőztes hajdúsági együttes a második körben kapcsolódik be a küzdelembe a Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset ellen. „Erős, jó csapatot sodort az utunkba a sors, lehetett volna kicsit kegyesebb is velünk... A Strömsgodset nyilván nem véletlenül vezeti a norvég bajnokságot, ám előttünk teljesen ismeretlen. Tudjuk, mi jellemzi az északi futballt. Az szerintem jó, hogy idegenben kezdünk” – mondta Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője. (TASR,SITA, MTI, ns, nb.1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?