Karnyújtásnyira volt a komáromiak győzelme

röpi
Komárom |

A férfi-röplabdaextraliga 5. fordulójából elhalasztott meccsen a szerencsésebb Svidník 3:2-re győzni tudott Komáromban.

A megközelítőleg azonos képességű együttesek mérkőzésén (a keletiek az 5., a komáromiak a 6. helyet foglalják el a tabellán) a hazaiak nem használták ki kulcshelyzeteiket, s valamivel több ki nem kényszerített hibát követtek el, mint a vendégek, ezért szoros vereséget szenvedtek.

Az első szettben mindkét csapat közepes teljesítményt nyújtott, s egyik sem tudott nagyobb pontkülönbséggel elhúzni. Mindkét oldalon arra ügyeltek a játékosok, hogy a másik csapat ne érjen el behozhatatlan pontkülönbséget, ami azt eredményezte, hogy a játszma végén is 21:21 és 22:22 volt az állás. A vendégek voltak egy hajszállal koncentráltabbak a játékrészben, és 23:24-es állás után a második szettlábdájuk értékesítésével 23:25-tel végződött a szett – 0:1.

A második játszmában aktívabbak voltak a komáromiak, a játékrészben 2-3 ponttal csaknem végig vezettek. Adogatásaik és támadásaik hatékonyabbak voltak a vendégekénél, s a szett végén tartották 3-4 pontos előnyüket, és 25:20-ra nyerték a játszmát – 1:1. A mérkőzés legizgalmasabb játszmája a harmadik szett volt, amelynek első harmadában a vendégek játszottak jobban, majd a játékrész közepén 12:12-es állás után a hazaiak vezettek többször, de a vendégek javítottak szerváikon, a mezőnyben szervezettebbek voltak, s pontosabban és erősebben támadtak, 21:21-re egyenlítettek, és nagyon koncetráltan 25:22-re nyerték a szettet – 1:2. A negyedik szettben a hazaiaknak győzniük kellett ahhoz, hogy a mérkőzés folytatódjon. Szervezetten és eredményesen játszottak a komáromiak, a legtöbb pontot Igor Rehák szerezte, bombaerős leütéseivel a vendégek nem tudtak mit kezdeni. A komáromiak 25:20-szal nyerték a szettet – 2:2.

Az ötödik, döntő játszma elején a vendégek a hazaiak hibái következtében 5:1-re elhúztak, de a Duna-partiak időben eszméltek, és 5:5-re egyenlítettek, sőt 7:5-re vezettek. Ezután a vendégek percei következtek, és 10:7-es vezetést szereztek. Ezt ez előnyt a hazaiak már nem tudták behozni, a Svidník 15:11-re nyerte a szettet, ami 3:2-es győzelmét jelentette. A komáromiaknak meg kellett elégedniük az egy ponttal, pedig a győzelem karnyújtásnyira volt.

A komáromiak szombaton a privigyeieket fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?