Kaptak három pontot a brazilok

Niigata/Ulszan/Szapporo. Tegnap három mérkőzésre került sor, a C-csoport nyi-tótalálkozóján a vártnál nehezebben, vitatható 11-essel győzték le a favorizált brazilok a törököket. Gyenge játékot hozott a Mexikó–Horvátország találkozó, amelyen a közép-amerikaiak szerezték meg a három pontot. Igazolta az elvárásokat az olasz válogatott, Christian Vieri két találatával fektették két vállra az Ecuadort.

Ronaldo (balról) lőtte a brazilok egyenlítő gólját a törökök elleni mérkőzésenTASR/EPAC-CSOPORT

BRAZĺLIA–TÖRÖKORSZÁG 2:1 (0:1) Góllövők: Ronaldo (50), Rivaldo (87 – 11-esből), ill. Hasan Sas (45). Játékvezető: Kim Jung Dzso (dél–koreai), 42 ezer néző. Kiállítva: Alpay (86.), Hakan Ünsal (94.). BRAZĺLIA: Marcos–Cafu, Lucio, Roque Junior, Edmilson–Gilberto Silva, Juninho (72. Vampeta), Ronaldinho (67. Denilson), Roberto Carlos–Ronaldo (73. Luizao), Rivaldo. TÖRÖKORSZÁG: Rüstü–Bülent (65. Ilhan), Alpay, Fatih–Ümit, Tugay (88.Arif), Bastürk (65. Ümit Davala), Emre, Ünsal–Hasan Sas, Hakan Sükür. Aktívabban kezdtek a dél-amerikaiak, a nyolcadik percben a Ronaldinho 20 méterről az üres kap- fölé emelt. A félidő közepéig kellett várni az első török lehetőségre, Tugay 18 méterről kapura lőtt, a labda Gilberto Silvan irányt változtatott, s a felső lécet érintve hagyta el a pályát. A félidő hajrájában Ronaldo beadását követően Rivaldo 5 ,méteres fejesét Rüstü bravúrosan hárította. A hosszabbításban váratlanul vezetést szereztek Senol Günes edző védencei: Bastürk lágy keresztbeívelése után Hasan Sas az ötös sarkáról a hálóba bombázott. Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsoltak a brazilok, s az 50. percben Rivaldo bal oldali beadását Ronaldo két védő közül, kapásból továbbította a hálóba. Fölényben futballoztak a sárga-kékek, Ronaldo kígyózott át a védelmen, de jobb alsó sarokba tartó lövését Rüstü hárította. Már-már úgy tűnt, döntetlennel zárul az összecsapás, amikor 87. percben Alpay közvetlenül a 16-os előtt lerántotta Luizaót, a játékvezető kiállította és meglepetésre 11-est ígért, melyet Rivaldo a bal sarokba lőtt. A rájátszásban Hakan Ünsal megrúgta a labdával Rivaldót, s második sárgalapja miatt el kellett hagynia a pályát. Lendületesen kezdtek a brazilok, és szinte percenként alakítottak ki helyzeteket. Negyedóra elteltével viszont magára talált az ellenfél, s kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. A második játékrészben fölénybe kerültek a brazilok, ám végül egy ajándék 11-esnek köszönhetik a győzelmet.

- Egy sérültje van annak a tömegverekedésnek, amely Berlinben tört ki brazil és török futballszurkolók között. A Potsdamer Platzon felállított óriás kivetítő előtt a két tábor már a dél-amerikaiak 2-1-es győzelmével végződött vb-csoportmérkő-zés alatt durván sértegette egymást, a vitatott büntető után viszont végképp elszabadultak az indulatok. A 400 török és 60 brazil rajongó ökölpárbajának a rendőrök vetettek véget, csak egy embert tartóztattak le.

Az állás:

1. Brazília 1 1 0 0 2:1 3

2.-3.Kína 0 0 0 0 0:0 0

Costa Rica 0 0 0 0 0:0 0

4. Törökország 1 0 0 1 1:2 0

LEGKÖZELEBB – június 4.: Kína–Costa Rica.

G-CSOPORT

MEXIKÓ–HORVÁTORSZÁG 1:0 (0:0). Góllövő: Blanco (61. – 11-es-ből). Játékvezető: Csün L- (kínai), 35 ezer néző. Kiállítva: Zsivkovics (60.). MEXIKÓ: Perez–Vidrio, Marquez, Carmona–Morales, Caballero, Torrado, Luna, Mercado-Blanco (79. Palencia), Borgetti(68. Hernández). HORVÁTORSZÁG: Pletikosa–Zsivkovics, R. Kovac, Simunics, Jarni–Tomas, Soldo, N. Kovac, Proszinecski (46. Rapaics)–Suker (64. Sarics), Boksics (67. Sztanics). A világbajnokság eddigi leggyengébb játékát hozta a találkozó. A 6. percben Jarni szabadrúgását, majd Simunics fejesét hárította a mexikói kapus. Enyhe fölényben futballoztak a horvátok, ám fél órát követően kiegyenlítetté vált a játék. Jozics kapitány a szünetben a rutinos Proszinecski helyett Rapaicsot küldte a pályára, aki több ízben is megiramodott a bal szélen, s beadásokkal kereste társait. A 61. percben Zsivkovics a tizenhatoson belül buktatta a kitörő Blancót, amiért piros lapot kapott, a büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. Ez a mozzanat – és a vb első kiállítása – mindent eldöntött, mert ezután a fegyelmezetten játszó közép-amerikaiak meg tudták tartani előnyüket az 1998-as vb ezúttal mérsékelt teljesítményt nyújtó bronzérmesével szemben. A hajrában Sztanics egyenlíthetett volna, ám közeli lövését Perez parádésan hárította.

OLASZORSZÁG–ECUADOR 2:0 (2:0). Góllövő: Vieri (7. és 27.). Játékvezető: Hall (amerikai), 35 ezer néző. OLASZORSZÁG. Buffon–Panucci, Cannavaro, Nesta, Maldini-Zambrotta, Tommasi, Di Biagio (69. Gattuso), Doni (64. Di Livio)–Totti (73. Del Piero), Vieri. ECUADOR: Cevallos–De la Cruz, Hurtado, Porozo, Guerron–E. Tenorio (59. Ayovi), Obregon, Chala (85. Asencio), Mendez, Aquinaga (46.C. Tenorio)–Delgado. Esélyeshez méltóan kezdtek az olaszok, a 7. percben Totti futott el a jobb oldalon, beadását Vieri a bal sarokba vágta. Nem sokkal később Totti 25 méteres bombáját Cevallos üggyel– bajjal mentette. A 27. percben megszületett az itáliaiak második gólja: a remekül játszó Christian Vieri ugrott ki a bal oldalon, kicselezte a védőket, a kapusba lőtt, majd a lepattanó labdát már a hálóba helyezte. Ekkor úgy tűnt, alapos zakót kap a dél-amerikai válogatott. Akadtak is helyzetei a favoritnak, azonban a csatároknak nem sikerült a hálóba találniuk. Szünet után visszavették a tempót Maldiniék, feljöttek az ecuadoriak. Mendez szorongatott helyzetben az oldalhálót találta el, majd Delgado fejelt mellé. A túloldalon Tomassi próbálkozását Cevallos hárította. A hajrában Delgado szépíthetett volna, ám Buffon a helyén volt. Az olaszok gyorsan és könnyen megszerzett vezetésük birtokában csak annyit adtak ki magukból, amennyi biztos előnyük megtartásához kellett: 2:0 után ráültek az eredményre. Ellenfelüknek csak felvillanásaik voltak, gólra nem futotta erejükből, pedig adódott egy-két helyzetük.

Az állás:

1. Olaszország 1 1 0 0 2:0 3

2. Mexikó 1 1 0 0 1:0 3

3. Horvátország 1 0 0 1 0:1 0

4. Ecuador 1 0 0 1 0:2 0

LEGKÖZELEBB – június 8.: Olaszország–Horvátország; június 9.: Mexikó–Ecuador.

A MAI MŰSOR

8.30: Kína–Costa Rica (C-csoport, játékvezető Vasszarasz – görög); 11.00: Japán–Belgium (H-csoport, játékvezető Mattus – Costa Rica-i); 13.30: Koreai Köztársaság–Lengyelország (D-csoport, játékvezető Ruiz - kolumbiai). Mindhárom meccset élőben közvetíti az m1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?