Kanadai vezetés jégtáncban

Helsinki |

<div>A nagy visszatérők a kétszeres és címvédő világbajnokok ellen &ndash; ez a helsinki műkorcsolya-vb jégtáncversenyének fő motívuma.</div>

A két év kihagyás után újra versenyző kanadai Tessa Virtue és Scott Moir (Vancouverben arany-, Szocsiban ezüstérmesek voltak az olimpián) a rövidtánc után csaknem hat ponttal vezet a legutóbbi két vb-t megnyerő francia Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron előtt. A különbség a technikai pontszámokból fakad – a komponensekben csak minimális eltérés volt a két pár között. Virtue és Moir hibátlanul korcsolyázott, Papadakis és Cizeron azonban egy laikus szemmel is jól látható hibát követett el a twizzle-knél (aki pedig lemaradt volna a rontásról, annak is jelezte Cizeron vérző tenyere, mert közben elvágta a kezét). A franciák emellett két másik elemükre is csak hármas szintet kaptak (a lehető legmagasabb a négyes szint). A pontszámaikat látva nehezen tudták elrejteni a csalódottságukat, de a sajtótájékoztatón már mosolyogtak.  „Közvetlenül a pontszámok megjelenésekor nem mindig értjük, miért kaptunk egy-egy elemre alacsonyabb szintet, de később mindig kapunk visszajelzést a bíróktól” – magyarázta Guillaume Cizeron, a lihegőben még grimaszoló Gabriella Papadakis pedig hozzátette, nagyon örül a csapat sikerének, ugyanis a top három pár mindegyike ugyanannál az edzői csapatnál készül Montrealban. A harmadik helyen szintén a Marie-France Dubreuil, Patrice Lauzon edzőpáros egyik csapata áll, az amerikai Madison Hubbel és Zachary Donuhue. (bt)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?