Kanada duplázott

Prága. Kanada akárcsak tavaly, idén is legyőzte Svédországot, ezúttal a csehországi jégkorong-világbajnokság döntőjében.
KANDA–SVÉDORSZÁG 5:3 (1:2, 2.1, 2:0), g.: Smyth (14.), Heatley (35.), R. Niedermayer (36.), Bouwmeester (41.), Cooke (51.) ill. Höglund (3.), Alfredsson (8.

Prága. Kanada akárcsak tavaly, idén is legyőzte Svédországot, ezúttal a csehországi jégkorong-világbajnokság döntőjében.

KANDA–SVÉDORSZÁG 5:3 (1:2, 2.1, 2:0), g.: Smyth (14.), Heatley (35.), R. Niedermayer (36.), Bouwmeester (41.), Cooke (51.) ill. Höglund (3.), Alfredsson (8.), Salomonsson

Gyorsan emberelőnybe került a svéd válogatott, és egy kipattanót Höglund lőtt a hálóba. Lendületben maradt az európai gárda, s egy szép kiugratást követően Alfredsson nem hibázott. Ezt követően a címvédő agresszív letámadásra váltott, s ez meghozta az eredményt: a svédek saját harmadukban eladták a korongot, Morrison pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Smytht. A második harmad elején egy gyors lefordulás után a svédek növelték előnyüket. Kanada még a szünet előtt két gyors találattal egyenlített. A záró játékrészből még csak 20 másodperc telt el, amikor először vezetett Kanada. Később hiába támadtak nagy erővel a skandinávok, újabb gólt kaptak. A hajrában mezőnyjátékost küldött a svéd kapitány a kapus helyett a jégre, de már nem változott az eredmény. Kanada 1958-59 után először duplázott vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?