Kalmár Zsolt: Nüanszok fognak dönteni

DAC edzés

A DAC labdarúgócsapata ma este (20.45) az Európa-liga-selejtezőjének 2. fordulójában a cseh Jablonec gárdáját fogadja a MOL Arénában. Bernd Storck nehéz meccsre számít, és úgy gondolja, a párharc esélyese a vendégcsapat. 
 

A tegnapi sajtótájékoztatón – amely előtt a média képviselőinek testhőmérsékletét is ellenőrizték – Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke elmondta, a dunaszerdahelyi játékosok átestek az ilyenkor kötelező koronavírusteszten, és mindegyikük negatív eredményt produkált, így semmi akadálya, hogy pályára lépjenek a nemzetközi kupában.

„Örülünk, hogy itt lehetünk a második fordulóban, ahogy annak is, hogy hazai pályán játszhatunk – vette át a szót a csapat vezetőedzője, Bernd Storck. – A Jablonecnek nagyon tapasztalt csapata van, két éve az Európa-liga csoportkörében szerepeltek. Ahogy mi, úgy ők is jó formában kezdték a szezont, két győzelemmel és egy döntetlennel a negyedik helyen állnak a cseh bajnokságban. Ki akarjuk használni azt az előnyt, hogy mi játszunk otthon, ott akarunk lenni a harmadik fordulóban. Jó a csapatunk, és kemény felkészülés áll mögöttünk. Nem mondhatjuk, hogy a Ružomberok ellen emberhátrányból könnyű lett volna megfordítani a mérkőzést, a siker jó hatással van a játékosok önbizalmára. Nem csak a selejtező szempontjából, de a szezon további részében is. A Jablonec az összecsapás esélyese, de mindent megteszünk, hogy továbbjussunk” – mondta Storck.

„Sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint az első fordulóban, hiszen egy nagyon jó csapat ellen játszunk, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek. De a célunk nem változott, ott akarunk lenni a harmadik körben, és ezért mindent megteszünk. Nüanszok fognak dönteni a továbbjutásról, hiszen két egyforma erősségű csapatról van szó” – így a sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt. Arra a kérdésre, hogy a hétvégi nehéz mérkőzés mennyit vett ki a csapatból, így válaszolt: „Nem egyszerű 10 emberrel lejátszani egy meccset, de a csapat jó állapotban van. Jó regenerációnk volt, ilyen szempontból nem aggódok, a felkészülés után mindenki remek fizikai állapotban van.”

Végszóként Storck elmondta, hogy természetesen nehéz szurkolók nélkül játszani, jobb lenne, ha ők is ott lehetnének a stadionban, de a bajnokságban már felkészültek arra, hogy zárt kapus mérkőzésen kell kiharcolniuk a továbbjutást. 

Érdekes

Moldáv csatárt igazolt a DAC

A 22 éves moldáv válogatott csatár, Ion Nicoalescu 2023-ig szóló szerződést írt alá a dunaszerdahelyi klubbal. A 184 centis támadó 2018 augusztusától másfél évig a fehérorosz Sahtar Szoligorszk csapatában szerepelt, majd idén januártól az FK Vityebszk mezét viselte. 

 

Szerepelt a korosztályos válogatottakban is (U19, U21), az elmúlt két évben pedig már a felnőtt nemzeti csapatban futballozott. Szeptemberben a Nemzetek Ligája csoportkörében a koszovóiak ellen pedig első gólját is megszerezte a válogatottban.

 

„Nagyon örülök annak, hogy egy másik csatárral is bővült a keretünk. Ion nagyon gyors labdarúgó, aki remekül érzi a kaput. Képes középcsatárként, esetleg szélsőként is futballozni. Boldog vagyok, amiért sikerült őt leigazolnunk a DAC-hoz” – mondta róla Bernd Storck.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?