Kalmár is pályára léphet a Víkingur elleni visszavágón

DAC
Dunaszerdahely |

A labdarúgó Európa-konferencialiga-selejtező 2. fordulójában a DAC kétgólos előnyből várja a ma este 21 órától rendezendő visszavágót a feröeri Víkingur Göta ellen.

A dunaszerdahelyiek esélyeshez méltón megnyugtató előnyt szereztek egy héttel ezelőtt a Feröer szigeteken. A játék képét látva azonban nem lehetett teljesen elégedett a sárga-kékek szakmai stábja, hiszen a félprofi klub ellen a 2:0-nál nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna.

A DAC a hosszú utazást követően vasárnap Zsolnán lépett pályára, ahol hiába alakított ki jóval több helyzetet, mint a helyi MŠK, csupán 1:1-es döntetlent ért el, úgy, hogy Veszelinov Dániel a hosszabbításban büntetőt védett. Amennyiben Adrián Guľa csapata olyan intenzitással veti bele magát a Víkingur elleni mérkőzésbe, mint tette azt a Fortuna Liga 2. fordulójában, és a befejezéseknél még pontosabb lesz, könnyen lehet, hogy több gólt is lát majd a MOL Aréna közönsége.

Túl vagyunk a meccs előtti edzésen, várjuk a holnapi összecsapást. Tudjuk, hogy mit várhatunk az ellenféltől, jól felkészültünk. Remélem, örömet okozunk a szurkolóknak és továbbjutunk – kezdte a szerdai sajtótájékoztatót a dunaszerdahelyiek edzője, hozzátéve, hogy a saját játékukat szeretnék játszani, meg akarják mutatni, hogy mi az, amit hétről hétről gyakorolnak. – Győzni akarunk, ahogy minden meccsen. Szeretnénk megmutatni, hogy folyamatosan fejlődik a támadójátékunk. Tudjuk, hogy a 2:0 jó eredmény, de a fociban bármi megtörténhet. Mindent meg kell tennünk csütörtökön is. A múlt héten a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mik az ellenfél erősségei, ezekre figyelnünk kell.”

A Víkingur elsősorban a rögzített helyzetek után tudta veszélyeztetni a DAC kapuját, így az edző is kiemelte, hogy ezekre alaposabban felkészültek és elmondták a játékosoknak, mi a teendő akkor, ha esetleg az ellenfél magas védői megpróbálják egy szögletnél vagy szabadrúgásnál kosarasok módjára elzárni a sárga-kék futballistákat. „Az első és a második félidőben is volt veszélyes beívelésük szabadrúgás vagy szöglet után. A stáb részletesen elmondta, hogy mire kell ilyenkor figyelnünk. A legfontosabb, hogy gyorsan reagáljunk a kialakult helyzetre és végig koncentráltak legyünk, akkor is, ha esetleg már a vége felé jár a mérkőzés” – beszélt a pontrúgások utáni helyezkedésről a csallóköziek kapusa, Veszelinov Dániel.

Ami a keretet illeti, Davis, Balic, Hahn és Szendrei biztosan nem lép még pályára, de a vasárnapi meccs után Ciganiks esetében is jelentkezett egy kisebb probléma, így a lett válogatott játékos szereplése is kérdéses. Guľa azonban elmondta, hogy mindenki nagy örömére jó esély van rá, hogy Kalmár Zsolt visszatér a pályára. A magyar válogatott középpályás immár huzamosabb ideje teljes értékű edzésmunkát végez és az EKL-selejtező második fordulója előtt azzal a céllal nevezték őt a keretbe, hogy a hazai mérkőzésen már pályára tudjon lépni. „Remélem, a szurkolók számára is plusz lökést ad, hogy kijöjjenek és újra a pályán lássák a csapat egyik vezérét” – tette hozzá a DAC edzője. Guľa újságírói kérdésre válaszolva elmondta, nagy fegyvertény Nikola Krstovic jó formája, hiszen a montenegrói játékos már hat gólt lőtt a szezonban, de mellette a többiektől is várja a gólokat. A szakember szerint a támadások lezárásában továbbra is javulásra van szükség, mind az utolsó passzok, mind a befejezések tekintetében, így a csatársorban a szélsőktől, a középső támadóktól, de akár a középpályásoktól is pontosabb befejezéseket szeretne látni.

A 21 órakor kezdődő mérkőzést az RTVS Šport csatorna élőben közvetíti. A játékvezető az albán Juxhin Xhaja lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?