Sport

Kalmár góljaival fordított a DAC Aranyosmaróton

Kalmár Zsolt két góljával fordított a DAC Aranyosmaróton, így a sárga-kékek 2:1-es győzelemmel kezdték a labdarúgó Fortuna Liga 2019/20-as idényét. A hazaiaknak a vezető góljuk után több tiszta ziccerük volt, de végül Kalmár szerezte a megváltó gólokat, a győztes találat a 89. percben esett.
Bőd Titanilla

2019. július 21. 20:54

- TASR-felvétel

Peter Hyballa vezetőedző csapatában három változás volt a krakkói kezdőhöz képest – a Lech Poznanba távozott Šatka helyén az ukrán U20-as világbajnok Beszkorovajnij játszott, s kimaradt Čmelík és Divkovic, helyettük Vida Kristopher és Blackman lépett pályára.

Az aranyosmaróti stadionban az egyik kapu mögötti tribünt teljesen megtöltötték a DAC-drukkerek.

A DAC favorithoz méltón kezdettől fogva irányított, a 3. percben Ramirez futott el a jobb oldalon, és adott középre Vida Kristophernek, ő azonban lemaradt a labdáról. Tíz perccel később Davis csapta be egy csellel a védőjét, de lövése mellément. A 20. percben nagyon szép „magyar akciót” vezetett a DAC, Vida Máté Kalmárnak adta a labdát, aki nagyon szép ütempasszal találta meg Vida Kristophert, de ő centikkel a kapu mellé lőtt.

A másik oldalon viszont Ďubek felívelt szabadrúgása után Asanovic továbbfejelte a labdát Dugának, aki közelről fejjel nem hibázott – 1:0.

A DAC birtokolta többet a labdát, Koštrna már a tizenhatoson belül lövés helyett visszapasszolt, Kalmár passza Ramirez felé túl hosszú volt, de a másik oldalon is akadt helyzet egy kontra után, Tkáč egy pontosabb lövéssel növelhette volna a hazaiak előnyét.

A 33. percben Beszkorovajnij hibázott nagyot, Kovaľ lőhetett tisztán, de Jedlička varázsolt, és ujjheggyel a felső lécre tolta a labdát.

Négy perccel később Vida Máté szánta el magát egy távoli lövésre, de a vinkli helyett a labda a kapufa felső sarkán csattant.

Két perccel a szünet előtt Davis meg akart menteni egy labdát az oldalvonalnál, bent tartotta, de el is vesztette, ebből indult a ViOn. Tkáč a két középső védő közé kapott jó labdát, de Jedlička kivédte a ziccert.

A második félidőt kettős cserével kezdte a DAC, lent maradt Vida Kristopher és Blackman, beállt Čmelík és Divkovic. A hazaiak megint majdnem gólt rúgtak, és a DAC védelme megint nem állt a helyzet magaslatán, de aztán egy döcögősen indult labdakihozatal után Čmelík jól lőtt, Pindrochnak kellett kiütnie a labdát.

ViOn Zlaté Moravce–DAC 1:2 (1:0)

Góllövők: Duga (21.), ill. Kalmár (69., 89.).

Sárga lap: Grozdanovszki, Válovčan, Pintér, ill. Blackman, Ramirez.

Játékvezető: I. Kružliak, 3217 néző.

VION: Pindroch–Čögley, Asanovic, Pintér, Brašeň–Duga–Válovčan, Grozdanovszki, Ďubek (73. Junior), Kovaľ (79. Orávik)–Tkáč (58. Richtárech).

DAC: Jedlička–Koštrna, D. Kružliak, Beszkorovajnij (64. Veselovský), Davis–Ronan, Vida M., Kalmár–Blackman (46. Čmelík), Ramirez, Vida K. (46. Divkovic).

A sárga-kékek hátul nem találták a ritmust, túl sok volt a hiba a védelemben. Asanovic több ember közül lőtt, Jedlička is csak nézte, hogy a labda a kapuja mellé suhan. A 61. percben Vida Máté labdavesztése után Duga lőtt, Jedlička vetődve védett. Egy perccel később pedig egészen elképesztő bravúrt mutatott be Kovaľ közeli fejesénél. Ha nincs Jedlička, a hazaiak már három-négy góllal vezethettek volna.

Hyballa ekkor merészet húzott, lehozta az egyre zavarodottabb Beszkorovajnijt, és beállította a 17. születésnapját két nappal korábban ünneplő Veselovskýt. A középhátvéd posztjára Vida Máté húzódott le.

De a ViOn így is veszélyes volt, a 67. percben Ďubek közvetlen közelről lőtt, de Jedlička valami földöntúli mozdulattal ezt a labdát is megfogta.

A DAC pedig egyenlített: Koštrna adta be a labdát a jobb oldalról, Kalmár fejelt, és a kapusnak esélye sem volt – 1:1.

Rohamozott a DAC, Veselovský adott remek labdát Čmelíknek, szöglet lett belőle, aztán Čmelík fejelt, de Pindroch védett látványos vetődéssel. A 86. percben Čmelík lövése a kapuba tartott volna, ha nem áll éppen ott Ramirez… A hazaiak már teljesen beszorultak a kapujuk elé, és amikor sem a beívelt szögletek, sem a fejesek, sem a közeli próbálkozások nem vezettek sikerre, jött Kalmár egy átlövéssel, ami már beakadt – 1:2!

Zengett az aranyosmaróti kapu mögött a „Micsoda álom, micsoda mámor”, majd Kalmárt éltették: „Kalmár Zsolti a legnagyobb király!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hatéves kora óta rendőrnek készül a somorjai kenus lány

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Brazília elnöke engedélyezte, hogy a hadsereg is közreműködjön az esőerdőtüzek megfékezésében

Megújul a vágsellyei állomás

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?