Juventus: ellenfél kerestetik

<p>Az európai topligák közül az olasz Serie A rajtol a legkésőbb, a nyitányra ma kerül sor. Az erőviszonyok alapján idén is a Juventus a legnagyobb favorit. Tavaly nyáron az olasz liga a negyedik helyre szorult vissza az európai bajnokságok rangsorában. A kilencvenes években messze a legjobb eredményeket elérő olasz klubcsapatok az UEFA koefficiens-táblázatában lassan fényévekre kerülnek a listavezető spanyoloktól, s csak orrhosszal előzik meg Portugáliát</p>

A világ leggazdagabb emberei még nem fedezték fel maguknak Olaszországot, s a sztárjátékosokat is távol tartják Itáliától a magas adóterhek.

 

Juventus azonban még a nem túl kedvező körülmények ellenére is előrelépett. Carlos Tévez és Fernando Llorente személyében két topcsatárt sikerült igazolnia a torinói klubnak, amelynek így a Serie A-ban nem maradt komoly ellenfele. Különösen Carlos Tévez tűnik eltökéltnek, a Manchester Citynél mellőzött 29 éves argentin játékos élete nagy lehetőségének tekinti a szerződést. A Juve-projekt fontos eleme a tréner, Antonio Conte. Talán már feledésbe merült, de tavasszal az edző csak hosszas tárgyalások után újította meg szerződését a klubbal.

Nem tudni viszont, milyen célokkal indulnak a szezonnak a milánói csapatok. Az AC Milannál az eddigi érkezők között a legnagyobb név Andrea Poli, s egyszer talán megérkezik Honda is. Az Inter azzal a Mauro Icardival villoghat, aki tavaly a Sampdoria játékosaként egy duplával vezette győzelemre csapatát a Juve ellen, majd négyet lőtt a Pescarának. Ezen kívül csak kudarcba fulladt tárgyalásokról és játékoscserékről hallani a két egyesület kapcsán (az Internél legalább az ambiciózus Walter Mazzarri ült le a kispadra).

A Juventus nagy kihívója éppen Mazzarri előző klubja, a Napoli lehet. A déliek eladták Edinson Cavanit a PSG-nek, majd a bevételből alapos bevásárlásba kezdtek. Elhoztak három focistát a Real Madrid cserepadjáról (Higuaín, Callejón, Albiol), érkezett egy tehetséges belga támadó (Mer tens), az edzőnek szerződtetett Rafa Benítez pedig Pepe Reinát is a városba csábította. Nem biztos, hogy jól bántak a pénzükkel.

A Fiorentinával sem árt számolni. Tavaly a fi renzeiek játszották a legszebb támadófocit, s csak az utolsó pillanatokban csúsztak le a BL-indulás jogáról. Reméljük, a lilák játékstílusa nem változik, bár Stevan Jovetic nélkül (és Mario Gómezzel) másra számítunk a csapattól. Egy biztos, a Napoli és a Fiorentina meccseit érdemes lesz nézni.

Talán érvényes ez az állítás az AS Romára is, amely a Zeman-káosz és az Andreazzoli-unalom után új edzőt szerződtetett a francia Rudi Garcia személyében. A 49 éves tréner a Lille-lel nyert bajnoki címet és kupadöntőt Franciaországban. A keret alakulóban, akárcsak a Laziónál, amely eladta  töltelékjátékosait, s megbízható dél-amerikai focistákat igazolt a helyükre. Európai kupaindulást jelentő helyekre pályázhat még az Udinese. Ha a szimatunk nem csal, a friuliak megszerezték az új Alexis Sánchezt: egymillió euróért költözött Udinébe az U20-as világbajnokság uruguayi zsenije, Nico López.

A másodosztály bajnoka tavaly a Sassuolo volt, a 40 ezer lakosú kisváros csapata először jár az élvonalban. Az együttest néhány éve a Milan jelenlegi trénere, Max Allegri juttatta fel a B-osztályba, most pedig Eusebio Di Francesco irányítja a csapatot. Újra a Serie A-ban szerepel a toszkánai Livorno, immár Cristiano Lucarelli nélkül. A Livorno garancia a változatosságra: idén nemcsak szélsőjobboldali, hanem kommunista érzelmű ultrákkal is találkozhatunk a lelátókon. S ott lesznek a Hellas Verona szurkolói is: csapatuk 2002 után tért vissza az élvonalba, osztályozóval.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?