Jubileum a Hungaroringen

Harmincadik alkalommal rendezi meg a Forma–1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroring – a „harmadik X” számos újdonságot, meglepetést nyújt a helyszínre látogató szurkolók számára.A történelmi HungaroringA Forma–1-es mezőny tagjai szívesen versenyeznek a Hungaroringen – nem az előzési lehetőségek, sokkal i

Harmincadik alkalommal rendezi meg a Forma–1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroring – a „harmadik X” számos újdonságot, meglepetést nyújt a helyszínre látogató szurkolók számára.

A történelmi Hungaroring

A Forma–1-es mezőny tagjai szívesen versenyeznek a Hungaroringen – nem az előzési lehetőségek, sokkal inkább a pálya történelme, hangulata, valamint a szurkolók szeretete miatt élvezik a Magyar Nagydíjat. A pálya már valóban beírta magát a Forma–1 históriájába, ugyanis azzal, hogy a 30. futamra kerül sor a Hungaroringen, ráadásul 1986 óta minden évben megrendezték a versenyt, Magyarország Monaco és Olaszország után a harmadik legnagyobb Forma–1-es háttérrel bíró ország. Ami a versenyek puszta számát illeti, a kilencedik helyen áll a Hungaroring.

Az eddigi Magyar Nagydíjakon a McLaren bizonyult a legsikeresebbnek, ugyanis 11 alkalommal szerzett győzelmet a wokingi gárda. A csapat idei vesszőfutását tekintve meglehetősen kicsi az esély arra, hogy ezt a számot a hétvégén tovább növeljék, azonban a sorban második legtöbb győzelmet (7) szerzett Williamsnek erre valamivel nagyobb esélye van. Felipe Massa és Valtteri Bottas már megmutatta Silverstone-ban, hogy képesek megszorongatni a Mercedeseket, így reménykedhetnek benne, hogy a hétvégén is a nyomukban lehetnek. Az említett lista harmadik helyén a Ferrari áll 5 győzelemmel – az olasz istálló jelenti a másik veszélyforrást a Mercedesre.

Ki bírja jobban a hőséget?

Ha fogadni kellene a vasárnapi győztesre, a szurkolók nagy része valószínűleg Lewis Hamiltonra vagy Nico Rosbergre tippelne a Mercedes idei dominanciáját tekintve – azonban a Hungaroring az a pálya, amely tartogathat meglepetéseket, főleg úgy, hogy a hétvégére ígért hőséget bármikor megzavarhatja egy-egy nyári zápor.

Hamilton mindenesetre bizakodóan vághat neki a hétvégének, ugyanis a hétszeres világbajnok Michael Schumacherhez hasonlóan ő is négy alkalommal állhatott már fel a dobogó legfelső fokára a Hungaroringen. Önbizalmát azonban csökkentheti az a tény, hogy a Ferrari meglehetősen erős teljesítményt nyújthat a nagy hőségben: a hasonlóan forró malajziai versenyen ugyanis idén Sebastian Vettel legyűrte a Mercedeseket és nyerni tudott.

Meglepetés, szórakozás

Igazi fesztiválhangulatban lehet része annak, aki kilátogat a Magyar Nagydíj helyszínére, a szervezők ugyanis ma estére koncertsorozattal készültek a rajongók számára.

A szabadedzéseket követően a népszerű Wellhello együttes alapozza meg a hangulatot, majd az elmúlt 30 év nagy magyar sztárjaival találkozhatnak a szurkolók: a Beatrice, Charlie és barátai, majd a Magna Cum Laude szórakoztatja a nézőket.

Azonban, ha már jubileumi eseményről van szó, a pályán is kell valamit, a megszokottnál eltérőbbet mutatni a nézőknek: éppen ezért az első Magyar Nagydíj győztese, Nelson Piquet is Magyarországra látogat a hétvégén, hogy autójával körözve megmutassa, még mindig képes versenypályán taposni a gázpedált.

A hétvége programja a tegnapi boxutca-látogatást követően ma a szabadedzésekkel kezdődik, amikor először gurulnak pályára a versenyzők, hogy felkészüljenek a forró hungaroringi hétvégére. Bízunk benne, hogy izgalmasan alakul majd a Magyar Nagydíj, és a 2014-es évhez hasonlóan talán ismét elnyeri az év legizgalmasabb versenye címet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?