Jozef Adamec maradna

Pozsony. Az utolsó vb-selejtezőn az eddigi legnagyobb arányú győzelmét aratta Szkopjében a szlovák futballválogatott a Macedónia elleni találkozón. Azonban az 5:0-ás siker sem változtatott azon a tényen, hogy Csehszlovákia különválása óta az eddigi legkönnyebb selejtezőcsoportból sem sikerült kivívnia a nemzeti együttesnek a 2002-es vb-n való részvételt.

Ľubomír Reiter (középen) szerezte a szlovákok első gólját a Macedónia elleni világbajnoki selejtezőn. TASR-felvételA szkopjei győzelem pontot tett egy időszak után is, mely a labdarúgás történelmével foglalkozó könyvekbe, mint Jozef Adamec-érája fog bevonulni. Hogy ki következik utána? Egyelőre nehéz megjósolni, viszont több olyan jelzés érkezik a szövetség székházából, hogy a válogatott vezetőedzője esetleg külföldi lesz...

A nemzeti csapattól búcsúzó Jozef Adamec nem rejtette véka alá elégedettségét a macedóniai kiütésés győzelem után: „Egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat az én vezetésem alatt. Megerősített védelemmel léptünk pályára, és minden lehetőséget kihasználtunk a gyors ellentámadások vezetésére, melyekből ezúttal többet sikerült is értékesítenünk. Az egész meccsen mi diktáltuk az iramot, egyszerűen kétség sem fért a győzelmünkhöz. Egyszerűen fantasztikusan játszottak a fiúk.”

A mérkőzés után Jozef Adamec egy újságírói kérdésre, mely jövőbeni tevékenységét firtatta, a következőket mondta: „Egy ilyen remek siker után megérdemelném, ha továbbra is a válogatott szakvezetője maradnék.”

Az 5:0-ás győzelemből aktívan kivette részét a Ferencváros középpályása, Pinte Attila, aki a találkozó 80. percében a rá jellemző visszahúzós csel után lőtte ki a macedón kapu hosszú sarkát. „Ez volt az első gólom a válogatottban, és rögtön duplázhattam is volna, azonban ebben a hazaiak kapusa megakadályozott. Az első félidőben kissé fáradt voltam, de a második játékrészben újból erőre kaptam és sikerült is néhányszor megforgatnom a macedón védelmet” – mondta lapunknak a csallóközi futballista. Peter Dzúrik éppen Pinte beadása után lőtt kapásból a hazaiak hálójába. „Vezető gólunk után átvették a kezdeményezést a macedónok, kinyílt a védelmük és mi ezt kihasználtuk. Sőt, ha jobban odafigyelünk akár kétszámjegyű győzelmet is arathattunk volna” – értékelte a meccset az Inter védekező-középpályása. (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?