Jön a Guľa vezette DAC első Slovan elleni derbije

Brunetti.Slovan

A labdarúgó Fortuna Liga 8. fordulójában a DAC a Slovan otthonában lép ma (20.30) pályára és próbálja meg kiküszörülni a csorbát a Trenčín elleni hazai után.

A dunaszerdahelyiek a hétvégén hazai pályán hiába vezettek, 1:2-re kikaptak a trencséniektől. A mérkőzés után Adrián Guľa vezetőedző érthetően roppant csalódott volt, hiszen csapata, főleg a második félidőben, gyengén teljesített. „Mintha elvesztettük volna a fejünket, a csapat nem tartotta be az utasításokat. Ez az, ami nyugtalanít. Azt várom el a csapattól, hogy azzal a lelkesedéssel játsszon, mint a szezon elején. Üzenem a játékosaimnak, hogy ezért a mezért maximális odaadással és lelkesedéssel kell harcolni. Ezt ma hiányoltam. Ki kell értékelnünk, hogy a minőséggel volt-e a gond vagy a motivációval. Nem gondolom, hogy szerdán a Slovan spórolni fog az erejével. Egy rangadó vár ránk” – nyilatkozta a vesztes meccs után a tréner.

Volt azonban, aki nem látta ennyire borúsan a helyzetet. „Elmentem megnézni a DAC meccsét. Nem ment nekik a játék, de úgy gondolom, hogy ellenünk 200 százalékkal jobban fognak játszani. Egy nehéz mérkőzésre kell felkészülnünk egy jó ellenfél ellen” – nyilatkozta a rózsahegyiek 1:0-ás legyőzése után a Slovan mestere, idősebb Vladimír Weiss. A pozsonyiak nemcsak az idegenbeli siker miatt várhatják jó hangulatban a rangadót, hanem azért is, mivel bejutottak az Európa-konferencialiga-csoportkörébe. Ünnepelni és pihenni az utóbbi hetek megterhelő programja miatt azonban nem volt idejük. Az átigazolási szezon végéhez közeledve ráadásul több pletyka is felmerült, hogy kik távozhatnak Pozsonyból. A védelemből Myenty Abena iránt a Ferencváros, a tavasszal kölcsönben Hollandiában játszó Joeri de Kamps iránt a lengyel Lechia Gdansk érdeklődik.

Ahogy az várható volt, a DAC-nál is volt változás a játékoskeretben. A tavaly igazolt Szendrei Ákos kölcsönben a MOL Fehérvárnál tölti a következő szezont. A 19 éves játékos súlyos sérülése miatt eddig csak két mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben, és felépülése után sem bizonyíthatott a nyáron. Kérdés azonban, hogy a dunaszerdahelyinél erősebb kerettel rendelkező Vidinél elég játéklehetőséghez jut-e majd. A Slovan ellen szintén hiányozni fog a DAC görög középső védője, Szpirosz Riszvanisz, aki még a Trnava ellen sérült meg. A vizsgálatok szerint a játékosra részleges izomszakadás miatt néhány hetes pihenő vár. Mellette kérdéses lehet a trencséniek ellen sérülés miatt lecserélt Káčer játéka is, míg Balic és Davis hosszabb ideje maródi, valamint Dominik Kružliak sem teljesen egészséges.

A két csapat a nyári felkészülés alatt találkozott már egymással, akkor 0:0-ás döntetlennel ért véget a mérkőzés. Ezt megelőzően az előző szezon felsőházi rájátszásában mérkőztek meg a klubok, április végén a MOL Arénában Joao Janeiro vezetésével a DAC Balogh és Krstovic góljaival 2:0-ra nyert, míg két héttel korábban a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban a Slovan győzött meggyőző játékkal 3:1-re.

A mérkőzés játékvezetője Peter Ziemba lesz. Mivel a rangadót a VOYO fizetős platformja mellett a Dajto is közvetíti, használható lesz a VAR is, a videóbíró Michal Očenáš lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?