Jobb volt az Olimpiakosz, a CEV-kupában a komáromiak

komáromi röpisek

Pireuszban is érvényesült a papírforma, az Olimpiakosz a nyitrai 3:1-es siker után hazai pályán is nyert a komáromi férfi-röplabdacsapat ellen a Bajnokok Ligája 2. fordulójában, így a görögök jutottak tovább. Forró Balázsék a CEV-kupában folytathatják a szereplést. 

Az első szett érdekes ellenmondást hozott: látszólag a görögök nagyobb ütőereje, jobban működő blokkja és a komáromiakénál picit kiszámíthatatlanabb játéka egyértelművé tette a játszma kimenetelét, a Duna-partiak mégsem szakadtak le az Olimpiakoszról. A legnagyobb különbség négy pont volt, de általában egálközelben mozogtak a felek. Mégis, egyértelmű volt az is, hogy a pireusziak nyerik a szettet (25:21).

A komárominál jóval nagyobb, óriási hodálynak azonban nem nevezhető csarnokban a folytatás is hasonlóképpen alakult. Az Olimpiakosz épp annyival volt jobb, hogy 2-3 ponttal mindig a vendégek előtt járjon. Egy kicsivel kevesebbet hibáztak adogatásban, egy kicsivel többször tudtak jó fogadásból támadást indítani – vagy fordítva, Emanuel Kohút szervákat hibázott, vagy olyan kemény labdák érkeztek a túloldalról, hogy épp csak játékban tartani volt azt módjukban a komáromiaknak. 10:6-nál Gabriel Chochoľak edző időt kért, de a pireusziak lendületét ez sem törte meg. A Duna-partiaknál (az eddigi BL-meccsektől eltérően) a cserejátékosok is lehetőséget kaptak, az arcokon azonban az látszott, hogy nem hisznek igazán a fordításban. A második szett elvesztése ugyanis automatikusan a görögök továbbjutást jelentette volna a párharcból. A feltételes mód pedig 25:19-cel kijelentővé vált. Ekkorra már az alapvetően csendes, nem túl nagy létszámú görög szurkolótábor is csak néha huhogott a komáromiak szerváinál.

Ha a további BL-szereplés kérdése el is dőlt, a meccset Forró Balázsék még megpróbálták szorossá tenni. Ez olyannyira sikerült, hogy a komáromiak – immár Százvai Ádámmal és Pati-Nagy Simonnal a soraikban – szinte végig vezettek 
1-2 ponttal. A hajrában aztán az Olimpiakosz járt előbbre egy-egy lépéssel. Végül a hatodik meccslabdájukat tudták pontra váltani (Százvaiéknak egy szettlabdájuk volt), és 31:29-re megnyerték a szettet, ezzel pedig 3:0-ra a mérkőzést is.

A komáromiak így búcsúztak a BL-től, de tovább folytathatják történelmi európai kupaszereplésüket: a második számú sorozatba, a CEV-kupába kerülnek át, melynek 1. fordulójában, a 16 közé jutásért a török Arkas Izmirrel találkoznak. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?