Joao Janeiro: Mostantól minden meccs egy döntő

dac

Pénteken 17 órakor a DAC labdarúgócsapata Rózsahegyen kezdi meg a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának küzdelmeit.

A tízfordulós rájátszásban valószínűleg pont a rózsahegyi csapat lesz a DAC legnagyobb riválisa, hiszen a liptóiak jelenleg harmadikok a tabellán, a dobogóra áhitozó sárga-kékek pedig ötpontos lemaradással negyedikek. A szezonfelvezető sajtótájékoztatón Jan van Daele sportigazgató a harmadik hely megszerzését tűzte ki célul, ami európai kupaszereplést érne a klubnak.

A 3. hely a cél

A DAC tegnap élőben is követhető mérkőzésfelvezető sajtótájékoztatót tartott, ahol Joao Janeiro vezetőedző beszélt a közelgő összecsapásról „Mostantól minden mérkőzés egyfajta döntő lesz számunkra, de az ellenfeleink számára is. Nehéz meccsre számítok, de készen állunk. 90 percnyi fegyelem, hit és bátorság kell a sikerhez. El akarjuk érni a harmadik helyet, és mindent meg kell tennünk a pontokért. Az aranyosmaróti vereség komoly lecke volt számunkra, amiből remélhetőleg tanultunk.ˮ

Janeiro elárulta, Rózsahegyen csak a „szokásosˮ sérült párost, Kalmár Zsoltot és Szendrei Ákost kell nélkülöznie, valamint nem lesz ott a keretben a Ferencvárostól kölcsönvett Szánthó Regő sem. „Még időre van szüksége, hogy felvegye a ritmust és magáévá tegye a filozófiánkat. Előbb-utóbb biztosan láthatjuk őt meccsen isˮ – mondta a fiatal magyar támadóról.

Érdekes

A rájátszás szabályai

A csapatok továbbvitték a rájátszásba az alapszakaszban elért mérlegüket, gólarányukat, pontjaikat.

A szezon végén a Fortuna Liga bajnoka a BL-selejtezőben, míg a 2. és 3. helyezett az Európa-konferencialigában indulhat.

A harmadik konferencialigás hely a kupagyőztesnek jár, de ha a Slovnaft Cupot olyan csapat nyeri, amely egyébként is az első háromban végzett a bajnokságban, akkor a 4., 5., 6. és 7. helyezettek egy négyes tornán döntenek a nemzetközi szereplés jogáról.

Az alsóházban az utolsó helyezett kiesik, az utolsó előtti pedig osztályozót játszik a II. liga 2. helyezettjével az élvonalbeli tagságért.

Domonkosék nem félnek

A rózsahegyi csapat minden szempontból veszélyes ellenfélnek ígérkezik, a DAC-nevelés Domonkos Kristófot is soraiban tudó liptóiak több gólt lőttek és kevesebbet kaptak a dunaszerdahelyieknél, hazai és idegenbeli mérlegük egyaránt jobb. Domonkos lapunknak elmondta, Rózsahegyen nem úgy vannak beállítva, hogy tíz körömmel óvják a harmadik helyet, hanem igyekeznek minden mérkőzést megnyerni, és ezáltal akár a második helyen álló nagyszombatiakat is elcsíphetik. Joao Janeiro szerint is komolyan kell venni a rózsahegyieket. „A rögzített szituációk után igazán veszélyesek és csapatként nagyon jól dolgoznakˮ – mondta róluk.

Az alapszakasz egymás elleni mérkőzésein a DAC Andzouana és Lamkel Zé góljaival idegenben 2:1-re verte a rózsahegyieket, majd hazai pályán egy 0:0-s döntetlen zárta a 2021-es évet. Az örökmérleg enyhén a liptóiaknak kedvez: 12 döntetlen mellett ők nyolcszor győztek, míg a DAC hétszer.

A találkozót a NOVA SPORT 2 és a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti. A mérkőzést Kráľovič vezeti, tévés meccs révén videóbíró is lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?