Jégkorong-vb - szuperlatívuszok a német válogatottról

Berlin |

<p>Szuperlatívuszokban írtak a Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokságon bravúrosan startolt német válogatottról a hétfői berlini lapok.</p>

A több világsztárt felvonultató orosz csapat ellen múlt pénteken elért 2-0-s győzelmet egyszerűen történelminek nevezték, amire a házigazda szlovákok felett aratott, 4-3-as sikerrel Németország - mint fogalmaztak - csak rátett egy lapáttal. A világbajnokságok történetében első ízben fordult elő, hogy a német válogatott két vállra fektette a világ legjobbjainak tartott oroszokat, amit az újságok a fiatal csapat hallatlan lelkesedésével, valamint Dennis Endras kapus páratlan teljesítményével magyaráztak. Az orosz játékosok 31-szer lőttek kapura, Endras azonban mindent védett.
A vasárnapi, Szlovákia elleni találkozón mégsem ő állt azonban a háló előtt, Uwe Krupps edző ugyanis már előre közölte, hogy kapusai mérkőzésről mérkőzésre váltják egymást. Az "utód", Dimitri Pa:tzold sem vallott szégyent. Az oroszok feletti győzelem jelentősen megnövelte a játékosok önbizalmát. Szakértők szerint emellett az egyik legnagyobb erényüknek az bizonyult, hogy hatalmas lelkesedéssel állták a szlovákok rohamait, ugyanakkor képesek voltak arra, hogy szinte egy pillanat alatt védekezésről támadásra váltsanak. Nem csoda, hogy 4-0-s vezetésre tettek szert, és bár igaz, hogy a szlovákok végül 4-3-ra feljöttek, a fiatal válogatott a győzelmet mégsem engedte ki a kezéből.
A minden előzetes várakozást felülmúló csoportgyőzelem után a németek számára az utolsó fordulóban Szlovénia következik. A berlini Der Tagesspiegel szerint a németek és a szlovénok körülbelül egy súlycsoportban vannak, így megmutathatják, hogy mit is ért az oroszok és a szlovákok felett aratott két, bravúros győzelem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?