Jégkorong-vb, negyeddöntők: a svájciak tovább hengerelnek, búcsúzott a címvédő

<p>A címvédő Oroszország és a bronzérmes Csehország sem jutott túl a tegnapi negyeddöntőkön a svéd&ndash;finn közös rendezésű jégkorong-világbajnokságon.</p>

 

Az amerikai válogatott 8:3-mal intézte el az oroszokat, ami történelmi vereség a szbornaja számára: ennyi gólt sem Szovjetunióként, sem önálló Oroszországként nem kaptak még. „Megmutattuk, hogy kiegyensúlyozott csapatunk van, amelyben mindenkire lehet számítani. Lehet, hogy nem ez a legerősebb keret, amely a vb-n szerepelhetne, de egymásért küzdünk, ezért vagyunk jók” – mondta TJ Oshie, az amerikaiak csatára a világbajnoki címvédő kiverése után. Az oroszokat hiába erősítette már Alekszandr Ovecskin, az NHL-es Washington sztárja is, 2006 óta először nem játszhatnak érmekért a vb-n.A svájciak ellenben 15 esztendő után lesznek ott az elődöntőben. A tornán egyedüliként veretlen csapat a nyolcadik meccsén sem torpant meg, és 2:1-re legyőzte Csehországot. „Csodálatos érzés. A csapat mindent kiadott magából a jégen, egész Svájc büszke lehet rájuk” – sorolta az ilyenkor szokásos közhelyeket Sean Simpson, a helvétek szövetségi kapitánya. A tavalyi világbajnokságon bronzérmes csehek természetesen vigasztalhatalanok voltak. Hiába támadták végig az utolsó perceket, hiába játszottak a meccs végén 70 másodpercig kapus nélkül, a svájci hálóőr, Gerber eszén nem tudtak túljárni.  „Ez egy átszenvedett torna volt. A negyeddöntő is rávilágított fő gyengénkre, hogy kevés gólt ütöttünk. Egy találattal nem lehet meccset nyerni” – kesergett Radim Vrbata. (SITA, TASR) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?