Javulnak a fiatalok

Myjava/Somorja. Két szlovák válogatott is indult a vasárnap zárult erdőháti nemzetközi női kosárlabdatornán. Peter Kováčik mindkét csapat kispadján érdekelt, így első kézből tájékoztathatta lapunkat a történtekről.

Myjava/Somorja. Két szlovák válogatott is indult a vasárnap zárult erdőháti nemzetközi női kosárlabdatornán. Peter Kováčik mindkét csapat kispadján érdekelt, így első kézből tájékoztathatta lapunkat a történtekről.

A Csehország mögött második helyen végzett szlovák A-válogatott számára csak egy megálló volt a myjavai Szlovákia Nagydíja: „Szabadságuk alatt, edzés nélkül érkeztek kiválasztottjaink a tornára. Az elsőséget eldöntő mérkőzésen a magassági fölény mellett a csehek javára szólt az is, hogy ők már a felkészülésben jóval előbbre tartanak. Játékosaink ismét remekül küzdöttek, egy időszakban a 21 pontos hátrányukat is majdnem behozták, de ekkor kiütközött, hogy az ellenfél erőnlétileg jobb állapotban van, s ez döntött. Számunkra az igazi tétmérkőzések csak novemberben következnek, amikor az Eb-selejtező második fele vár a csapatra. Továbbjutásunkhoz már csak a pont hiányzik az i betűre. Remélem, az őszi sorozatban visszatér a válogatottba Hudecová is, aki kihagyta a myjavai tornát. Nyáron megpróbálom rábeszélni, mert nagy szükség lesz rá.”

Myjava főleg az Eb-re készülő 20 éven aluli szlovák válogatott számára volt fontos. A fiatalok – köztük három somorjai, Hushegyi, Horony és Brezovsky – két tornán is részt vettek az elmúlt napokban, s mától a felkészülés további állomásaként Bourges-ban a franciák vendégei. Kováčik másodedző e csapat kispadján. „Nincs elegendő magas kosaras ebben a korosztályban, de Szlovákiában sem, s ez hátrányt jelent. Tarvisióban csapnivalóan kezdett a csapat, s azóta mérkőzésről mérkőzésre javul. Még van egy hónapunk a játékelemek gyakorlására, a formába hozásra. Remélem, ehhez a franciaországi edzőtábor is nagyban hozzájárul.”

Peter Kováčik nagyon elégedett a somorjai lányok szereplésével. Ha így folytatják, könnyen bekerülnek a július közepére elkészülő Eb-csapatba. „Különösen Brezovsky okozott kellemes meglepetést Olaszországban, de Horony és Hushegyi is dicséretet érdemel.” – nyilatkozta a válogatott edzője. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?