Javítana a Juventus elleni mérlegén a Bayern

<p>A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának kiemelkedő találkozóját Münchenben játsszák, ahol a helyi Bayern mumusát, a Juventust fogadja, s próbál meg javítani kifejezetten rossz mérlegén az olasz csapat ellen.</p>

A német együttes négyszer játszott a torinóiakkal a BL-ben, s egy győzelem mellett háromszor veszített. Az utóbbi években a Bayern nem remekelt a sorozatban, ám a csoportkörben 2004-ben kapott ki utoljára saját közönsége előtt, ami biztató lehet a hazai drukkerek számára, igaz, akkor éppen a mostani ellenfél távozott három ponttal a bajoroktól.

Nem csupán a csapatnak, de nyáron kinevezett edzőjének, a holland Luis van Gaalnak sincsenek szép emlékei a Juventusról: az Ajax Amsterdammal aratott 1995-ös BL-diadal után egy évvel az olaszok verték együttesét a fináléban.

A meccs előtt egyik csapat "főpróbája" sem sikerült jól, a Bayern szombaton 1-0-ra kikapott Hamburgban a Bundesliga 7. fordulójában, a Juventus pedig hiába vezetett szinte az egész meccsen a Bologna ellen vasárnap, a ráadásban kapott góllal 1-1-es döntetlenre végzett, így nem tudta átvenni a vezetést a Serie A tabelláján.

Sérülések terén az olaszok állnak rosszabbul, mert a brazil Diego, illetve Alessandro Del Piero ugyan felépült, viszont Fabio Cannavaro el sem utazott Münchenbe csakúgy, mint az ebben a szezonban még egyetlen percet sem játszó védekező középpályás, Mohammed Sissokko sem. A németeknél ezzel szemben mindenkire számíthat van Gaal, így két sztárjára, a hétfői tréninget egyaránt kihagyó francia Franck Ribéryre és a holland Arjen Robbenre is.

A nap másik érdekes párharcának a Real Madrid-Olympique Marseille összecsapás ígérkezik. A találkozó nagy kérdése, hogy a francia együttes megállítja-e az utóbbi hetekb

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?