Játszhatnának, de lesz-e folytatás Bősön?

Bős.

Bős. Az év elején városi rangra emelkedett csallóközi helységben, Bősön a jelek szerint tavasszal kényszer szülte fociszünetre számíthatnak az idén immár kilencvenhárom esztendős klub szurkolói.

Még annak ellenére is, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága november 10-én érvénytelenítette a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottságának korábbi határozatát, melynek alapján az OFC Russel Gabčíkovo labdarúgóklubot a versenyszabályok megszegése miatt kizárta a nyugat-szlovákiai III. ligából. A kerületi szövetség végrehajtó bizottsága idén januárban tudomásul vette a felsőbb szerv döntését, és feladatul adta a sporttechnikai bizottságnak, hogy dolgozza ki a bősiek ősszel elmaradt bajnoki mérkőzései pótlásának időrendjét. A zöld asztalnál csatát nyertek a csallóköziek, de a háborút könnyen elbukhatják. Az információkra, meccsekre kiéhezett drukkerek meghökkenve tapasztalják, hogy január vége van, és még el sem kezdődött a kék-fehérek téli felkészülése…

Január 19-én ugyan sikerült telefonon elérnünk ifj. Csörgő György klubtulajdonost, de érdeklődésünket azzal hárította el, hogy a felkészülésről érdemben még nem tud konkrétumokat mondani. Megígérte, hogy hétfőn, január 25-én tájékoztat a dolgok alakulásáról. A megbeszélt nap délutánján ismét felhívtuk, de nem tudtunk vele kapcsolatba lépni. Néhány perc elteltével SMS-ben a következő mondatot küldte: „Most nem tudok beszélni.” Két óra elteltével ismét próbálkoztunk, de ezúttal sem fogadta a hívást… Azóta sem jelentkezett.

A nagyközségből várossá avanzsált település első embere, Fenes Iván is szkeptikus a folytatást illetően. „Felháborító, s egyben elszomorító a bősi focivalóság. Mi abban a reményben írtuk alá tíz évre szóló szerződést, hogy ezzel javul a klub anyagi háttere, infrastruktúrája, ami csapataink eredményeiben is tükröződik. Egy ideig nem volt probléma, de az elmúlt esztendőben már egyre több gonddal szembesültünk. A másik fél már nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, kaotikus állapotok uralkodtak a klub háza táján. Nyáron sokáig úgy volt, hogy nem is lesz folytatás. Hathatós önkormányzati támogatással még sikerült elindítani a csapatot a III. ligában, de az időközben lezajlott adminisztratív változások után a szövetség sporttechnikai bizottsága kizárta a Russelt a bajnokságból” – nyilatkozta a város polgármestere.

Egyébként az önkormányzat támogatásának köszönhetően ősszel tovább gyakorolt, edzőmeccseket is játszott a Meszlényi Tibor edző vezette alakulat. Időközben a helybeli labdarúgás helyzetét önkormányzati szinten is tárgyalta a képviselő-testület. A személyeskedésektől sem mentes viharos testületi ülésen nem jutottak közös nevezőre a szerződött felek. „A klubtulajdonos a szerződés módosítására tett javaslatát nem fogadtuk el. Nem adunk több pénzt a Russel futballklubnak, melynek az utánpótlás nevelésére továbbra is havi kétezer eurót folyósítunk. Mi álljuk a rezsiköltségeket, mi tartjuk karban a stadiont. Erre kötelez bennünket a szerződés. Ugyanezt várjuk a Russeltól is. A bősi futball jövője nem lehet alku tárgya. Egyéb megoldás híján jogi úton kívánjuk rendezni a tulajdonviszonyokat. Tudjuk, hogy ez időigényes folyamat lesz, de nincs más lehetőség arra, hogy mielőbb tiszta lappal kezdjünk egy új fejezetet a közel százesztendős bősi futball történetében” – nyomatékosította stratégiájukat Fenes Iván.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?