Sport

Jányokon nem adták fel a légiek

Jányok/Lég. | Hét találat, légi győzelem került a jegyzőkönyvbe Jányokon, a labdarúgó nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának idénynyitóján. A hazaiak júniusban bajnoki címet szereztek, de nem éltek a feljutással, maradtak a kerületi bajnokság legalsó osztályában.
Ágh István

2019. augusztus 9. 09:06

A légiek rutinos védője, Csölle József (jobbról) sérülése után ismét a kezdőcsapatban kapott helyet (Lelkes Vince felvétele)

Remek rajtot vettek a vendéglátók: már a 7. percben 2:0 arányban vezettek. Ekkor kevesen gondoltak légi diadalra. „Két gól az elején megnyugtathatta volna a fiúkat, de a folytatásban a lélektani előnynek nyoma sem volt teljesítményünkben. A vendégek jobbára felívelt labdákkal kísérleteztek, sok fejpárbajt elvesztettünk. A mezőnyben mi alkottunk, de védelmünk nem állt a helyzet magaslatán. Kétszer a kapusunk rosszul mozdult ki, hibázott, amiből a légiek hasznot húztak. Új hálóőrünk van, az előkészületi mérkőzéseken az ellenfelek játékosai nem tették őt próbára” – nyilatkozta lapunknak a hazaiak edzője, Lyžica Gábor. „Egyébként a színvonalra, a góltermésre nem lehet panasz. Három háromnál még élt a remény, de az ellenfél ismét betalált, elvitte a három pontot. A játék képe alapján azonban a döntetlen igazságosabb lett volna. Egyébként a légiek jobban küzdöttek, ami sokat nyomott a latban. A hét végén szabadnaposok leszünk, majd a nádszegieket fogadjuk. Bárki legyen az ellenfél, hazai környezetben egy újabb kisiklást már nem engedhetünk meg” – fogalmazott a rutinos szakvezető.

A vendégek első találata az egykor felsőbb osztályban is megfordult Csölle József nevéhez fűződik. „Rosszul kezdtünk, már a meccs elején futhattunk az eredmény után. Hál’Istennek nem álltunk meg, nem adtuk fel. Mátis Robi centere után fejjel szépítettem, még az első félidőben büntetőből sikerült egyenlítenünk. Fordulás után a vezetést is magunkhoz ragadtuk, de a jányokiak egyenlítettek. Higgadtságunknak köszönhetően újabb gólt szereztünk, amire válasz már nem érkezett. Perdöntőnek bizonyult, hogy mi ezt a meccset meg akartuk nyerni. A három ponttal a velünk tartó drukkereinket is megörvendeztettük” – ecsetelte a mérkőzést a győztesek 38 éves védője, klubelnöke, aki térdműtéte után ismét elfoglalta helyét a védelem tengelyében. 

„Mivel Marek Helész sérülése után még nincs a legjobb erőállapotban, ezért edzőnk nekem szavazott bizalmat. Igyekeztem jól helytállni, a gólnak külön örülök. Amennyiben szombaton az illésházaiak elleni újabb régióderbin is csatasorba állok, mindent megteszek az újabb győzelemért. Ami esélyeinket illeti, derűlátó vagyok” – bizakodott Csölle József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?