Jányokiak és jókaiak a Téli Kupában

teremfoci
Pozsony/Illésháza/Jányok/Jóka. |

Vasárnap rajtol a Pozsonyi Futballszövetség szervezésében zajló Téli Kupa újabb felvonása.

Figyelmet érdemel, hogy idén nem áll csatasorba a címvédő, a kétszeres kupagyőztes illésházai együttes. Tavalyhoz képest az idei kiírásban nem három, hanem négy hattagú csoportban zajlanak a küzdelmek. A szervezőknek két kivételtől (Janíky, Jelka) eltekintve a Pozsonyi Futballszövetség által irányított bajnokságokban játszó csapatok küldték el a jelentkezésüket. A csoportmérkőzésekre vasárnaponként négy műfüves futballpályán (Pasienky, FC Petržalka akadémia, Rapid-Prievoz, NTC Senec) kerül sor. A csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak a párharcok. A csoportelsők az elődöntőben folytatják. A nevezési díj 570 euró. 

A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának felső-csallóközi résztvevőjének, a második helyen telelő jányoki csapatnak a szakvezetése a tavaszi idényre való felkészülés, a formába hozás fontos állomásának tartja a kupaszereplést. „Heti rendszerességgel zajlanak a párharcok, melyeken kipróbáljuk az erősítésként kiszemelt labdarúgókat, felmérhetjük, hol tartunk a felkészülésben. Ami az újoncainkat illeti, Jakub Duch legutóbb Ausztriában légióskodott, Nagy József pedig a somorjai STK-fakóban szerepelt. Hlinický és Gombos sérülésből tért vissza, jelenleg azonban könnyített gyakorlatokat végeznek. A következő hetekben elsősorban a jövő időszak csapatának építésére összpontosítunk, s az elődöntőbe jutást tűztük ki célul” – tájékoztatott Lyžica Gábor, a jányokiak trénere. 

„Már tavaly is figyeltük a kupasorozatot, idén pedig jelentkeztünk. A felnőttek mellett az ifiket is beneveztük a korosztályos téli tornára. Méltó körülmények között, műfüves pályán, fix időpontban és előre ismert, különböző játékerőt képviselő ellenfelekkel, három játékvezető közreműködésével minimum öt meccset játszunk. Korábban többször is előfordult, hogy felborult a program, ugyanis az ellenfelek különböző okokra hivatkozva lemondták a tervezett előkészületi mérkőzést. A téli felkészülésünk január 15-én rajtolt. Peter Petráš edző irányításával heti három edzéssel készülünk a tavaszra. Ami a játékoskeretet illeti, együtt maradt a kollektíva. Egy-két igazolás még összejöhet. Hosszú távra tervezünk, akkor sem leszünk csalódottak, ha nem mi leszünk a bajnokok” – nyilatkozta Deák Zoltán, a galántai területi bajnokságban második helyen telelő jókaiak klubelnöke. 

Érdekes

Csoportok

C csoport (Rapid-Prievoz): Bernolákovo, Chorvátsky Grob, Ivanka pri Dunaji, Janíky, Malinovo, Slovenský Grob.
D csoport (NTC Senec): Báhoň, Igram, Jelka, Kráľová pri Senci, Nová Dedinka, Viničné.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?