Izgalom – játék nélkül

Pozsony. Ha az ember nem vár sokat egy mérkőzéstől, nem is csalódhat. ĺgy voltunk ezzel a Slovan–Trnava derbin is.

Róbert Vittek szombaton este is ellenállhatatlanul futballozottM. Nagy László felvételePozsony. Ha az ember nem vár sokat egy mérkőzéstől, nem is csalódhat. ĺgy voltunk ezzel a Slovan–Trnava derbin is. A kényelmes és nagyképű listavezető bűn rosszul futballozott, ellenfele sem nagyon maradt el tőle, mindketten csak kínlódták a labdarúgást, a sok-sok pontatlanság, gyermeteg megoldás, halogató taktika taccsvonalon kívülre száműzte a játékot. Ha botladozva is, de a Slovan legalább igyekezett előre, a nagyszombatiak viszont – fő a biztonság alapon – oldalra, hátra játszottak. Mindössze egy, a gólt eredményező lövésük tartott kapura. Szóval szenvedett a futball, a nézők semmi örömet nem leltek a játékban. Még szerencse, hogy a pályán volt a 20 éves Róbert Vittek. Csodálatos dolgokat művelt. Élményszámba ment, ahogy megjátszotta a labdát, ahogy helyzetbe került, ahogy driblizett. Nem tűnik gyorsnak, de hosszú léptekkel futva többnyire mindig túljutott riválisain, átcselezte magát rajtuk. A két gólján kívül volt egy gyönyörű fejese, amikor a levegőben úszva küldte kapura a labdát, akadt néhány jó lövése és gólt érő átadása. Az ő futballozása jelentette a színvonalat és az izgalmat. Na és a két kiállítás. A nem éppen finom játékáról híres N. Hrnčár feleslegesen visszahúzta ellenfelét, és mivel már volt egy sárgája, kiállították (40.). A szabadrúgást Ujlaky legurította Ježiknek, aki 25 méterről a bal felső sarokba bombázott (bő tíz perccel előtte Vittek elegánsan küldött hálóba egy „eltévedt” labdát). Az egyenlítés és a kiállítás visszavette – a nagyszombatiakat. Megelégedtek az 1:1-gyel. Vesztükre. A Slovan átvette a meccs irányítását, és gólt lőtt: Dzúrik fejesét Ujlaky a gólvonalon kézzel hárította; erre a bíró kiállította, és 11-est ítélt. Vittek lövése a vetődő kapus kezéről vágódott a hálóba (73.). Utána a hazaiaknak volt talán három egyérintős támadásuk. Ezzel végleg kiengesztelték szurkolóikat, akik nagy tapssal köszöntötték őket a levonuláskor, főleg a néhány perccel korábban lecserélt Vitteket, a derbi hősét. Megérdemelték. Ha nem is jó játékkal, de tíz emberrel harcolták ki a győzelmet a teljesen csődöt mondott listavezető ellen, amely duzzadt az önbizalomtól, fölényeskedően bátor volt, de nagyon gyengén játszott. Úgy tűnik, bárki állhat a táblázat élén...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?