Ismétlés és trónfoglalás

London. A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a két világelsőt, az ausztrál Lleyton Hewittot és az amerikai Serena Williamst választotta meg az idei esztendő világbajnokának.

Hewitt a sanghaji siker pillanataibanReuters-felvételLleyton Hewitt zsinórban másodszor érdemelte ki, hogy ő viselhesse a világbajnoki címet, idei teljesítményével teljességgel rá is szolgált a kitüntetésre. Győzni tudott Wimbledonban, ahol a mondás szerint csak a legnagyobbak képesek a végső sikerre, valamint megvédte címét a múlt hónapban rendezett Mesterek Kupáján, noha nem egyszer nézett ki úgy a helyzet, hogy nem terem számára babér Sanghajban. Az adelaide-i születésű, 21 esztendős Hewitt további három tornán emelhette magasba az első helyezettnek járó trófeát, San Joséban, Indian Wellsben és Queen’sben győzedelmeskedett. A szintén 21 éves Serena Williams is egészen parádés idényt tudhat maga mögött, őt egyébként először hirdették ki világbajnoknak. Teljesítményét mi sem méltatja jobban, mint hogy az idei négy Grand Slam-torna közül hármat tudott bezsebelni, a finálékban mindannyiszor nővérét, Venust verte meg. Egyedül az Australian Openen véstek más nevet a serlegbe, ennek oka azonban egészen prózai: az ifjabbik Williams sérülés miatt nem utazott el a koalák földjére, amennyiben viszont jövőre megnyeri a viadalt, az ötödik női játékos lesz a világon, aki egyidejűleg birtokolja az összes nagy torna címét. Idei győzelmi statisztikája egészen imponáló, ugyan csak 13 versenyen indult, ezek közül viszont nyolcat meg tudott nyerni.

Hewitt a világranglista első helyét azután vette át, hogy bejutott a wimbledoni bajnokság döntőjébe, Serena Williams pedig már jó ideje a rangsor élén tanyázik, előnyét fokozatosan növeli. A 2002-es évet 940 pont előnnyel zárta nővére előtt. Az ITF a párosoknál is kihirdette a világbajnokokat: a férfiaknál a Mark Knowles, Daniel Nestor bahamai, kanadai, a nőknél pedig a Paola Suarez, Virginia Ruano-Pascual argentin, spanyol duó végzett az élen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?