Ismét házidöntőre van kilátás női egyesben

New York. Ma New Yorkban elkezdődnek a főtábla küzdelmei az idei utolsó Grand Slam-tornán, az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A nőknél egyértelműnek tűnik a döntő párosítása, ha semmilyen rendkívüli esemény nem jön közbe, akkor ismét a Williams testvérek csatájára kerül sor.

New York. Ma New Yorkban elkezdődnek a főtábla küzdelmei az idei utolsó Grand Slam-tornán, az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A nőknél egyértelműnek tűnik a döntő párosítása, ha semmilyen rendkívüli esemény nem jön közbe, akkor ismét a Williams testvérek csatájára kerül sor. A párizsi Roland Garroson, valamint Wimbledonban is Serena és nővére, Venus lépett pályára az utolsó meccsen, s némi meglepetésre mindkétszer a fiatalabb győzött, így a világranglista élére került. Tavaly Venus nyerte a családi párharcot a US Open fináléjában, de most nem ő a favorit.

A többiek szinte csak a csodában reménykedhetnek, hiszen az amerikai Capriati hullámvölgybe került, míg a másik két korábbi világelső, a szintén tengerentúli Davenport, valamint a svájci Hingis csak néhány héttel ezelőtt tért vissza hosszú sérülése után.

A férfiaknál közel sem ilyen egyértelmű a helyzet, bár a címvédő, s világranglista-vezető ausztrál Lleyton Hewitt talán esélyesebb riválisainál. Azonban a wimbledoni diadal óta már többször kikapott, ami azt mutatja, még ő sem verhetetlen.

Az amerikai Andre Agassi bárhol, bárkit legyőzhet, de az utóbbi években már egyre kevésbé bírja a GS-viadalokkal járó megterhelést. Honfitársa, Pete Sampras pedig a 2000-es wimbledoni siker óta nem nyert versenyt, s idén többször is kínos kudarcok érték. Ennek ellenére néhány nappal ezelőtt kijelentette: reménykedik a jó New York-i szereplésben...

Ha nem is a legnagyobb, de mindenképpen az esélyesek közé tartozik még az orosz Szafin, a spanyol Moya és Corretja, a kisebb kézsérüléssel bajlódó német Haas, valamint a brit Henman.

A szlovák teniszezők a következő ellenfelekkel mérkőznek a nyitófordulóban: Daniela Hantuchová (11. kiemelt)–Nicole Pratt (ausztrál), Janette Husárová–Maria Geznenge (bolgár), Martina Suchá–Adriana Gerši (cseh), Henrieta Nagyová–Eleni Daniilidu (28., görög), Ľudmila Cervanová–Rossana Neff-De Los Rios (paraguayi); Dominik Hrbatý–Jarrko Nieminen (finn), Karol Kučera–Radek Štěpánek (cseh).

A magyarok számára a selejtező teljes kudarccal zárult: Czink Melinda, Kapros Anikó, Nagy Kyra és Marosi-Aracama Katalin kiesett. A többiek elsősorban a tisztes helytállásban bízhatnak. Gubacsi Zsófia az egykori világelső amerikai Szelessel, Mandula Petra a holland Oremansszal, míg Sávolt Attila a fehérorosz Mirnyijjel játszik az első fordulóban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?