Iram volt, nívó nem

Pozsony. A jó futball reményében sok szurkoló ment ki a pozsonyi derbire, de elégedetlenül távoztak. Játékosságban egyik csapat sem elégítette ki őket, csak küzdelmet láthattak.

Rzeszoto és Demeter a földön, Pecko pedig már csak dermedten figyeli, amint Marek Krejčí megszerzi az Artmedia vezető gólját. A tegnap délelőtti pozsonyi derbin: Petržalka–Slovan 1:1.TASR-felvételHarmadik iksz a pozsonyi rangadón, vasárnap is 1:1-re végződött a Petržalka–Slovan öszszecsapás. És a trénerek a meccs utáni sajtóértekezleten nem győzték hangsúlyozni, nem is volt ez olyan rossz derbi, elégedetten távozhattak a nézők, nem játszottunk rosszul. Kifelé jövet a stadionból azonban mást hallott az ember a nagyérdeműtől: gyenge volt a mérkőzés. A szurkoló nem szokott „falazni”. Bizony. Iram volt, ez tagadhatatlan, de az erőfutball önmagában nem minőségi labdarúgás. Mert nézzük csak: három-három kapura tartó lövés, nagyon kevés kijátszott helyzet, még kevesebb emlékezetes egyéni alakítás, és talán még ennél is kevesebb góllal kecsegtető akció. Annál több tisztátalan, szabálytalan párharc (a faultok aránya 19:30), eladott labda, hamvába holt támadás.

Eleinte a ligetiek megpróbáltak játszani a labdával, gyorsan, célirányosan, ellenfelük masszívan védekezett és sikeresen. A 22. percben Miroslav Kozák elfutott a jobb szélen, a 16-osra belőtt labdáját Krejčí könyörtelenül a hálóba vágta. Az addig jellegtelenül, esetlegesen, de önbizalommal futballozó égszínkékek aktívabbá váltak, nem éppen kifinomult, kevésbé megkomponált, harcos csapatjátékkal mentek előre, hogy aztán a ligetiek is átvegyék ezt a játékmodort. Zajlott is az ütközet – a két 16-os között. Bukvics állandóan riogatta a ligeti védőket (Borbély nem bírt a szerbbel ), egy ellene elkövetett szabálytalanság után a kapu elé küldött szabadrúgást követően az előre húzódó Hornyák használta ki a zűrzavaros helyzetet (28.). Erre fel mindkét csapat még jobban elkezdte küzdeni a futballt, feltűnő volt ez a hazaiak részéről.

A Slovanon nem csodálkozunk, ő sohasem balettelőadásokkal szokta elkápráztatni a nézőket, de a ligetiek mikor fogják már játszani a labdarúgást? Szezononként megvesznek három-négy futballistát, játékosságban azonban nem és nem tudnak ötről hatra jutni. A könnyű lábú Pinte sem tudott beilleszkedni ebbe a brusztos fociba, a láthatatlan ember szerepében tetszelgett a középpálya bal oldalán, úgy érezhette ott magát, mint a hal, ha leeresztik róla a vizet. Kínlódott. Igaz, kevés jó labdát kapott. Sucháneket, ill. Onofrejt és Bukvicsot a szünet után kétszer is véletlenül kecsegtető helyzetben találta a gömb, de a kapusba rúgták. Ennyit a nívóról.

Petržalka–Slovan 1:1 (1:1)

Gólszerzők: Krejčí (22.), ill. Hornyák (28.). Játékvezető: Micheľ, 4900 néző. PETRŽALKA: Čobej–Burák, Borbély, Maixner, J. Ďurica–Zárecký (46. Suchánek), Krejčík, Šoltis (68. J. Kozák), Pinte–Krejčí, M. Kozák (81. Mikulič). SLOVAN: Rzeszoto–Pecko, Demeter, Polgár, Hornyák, E. Hrnčár–Krško (82. Bednár), Takáč (69. Fodrek), Obšitník, Onofrej (88. Pečalka)–Bukvics.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?