Interjú Tomi Kiddel, aki lemondott a vb-címről

<p>Váratlan fordulatokat is szolgáltat a profi boksz. A világszervezetek közti versengés részeként a versenyzők is gyakran váltanak, így fordulhatott elő, hogy Kovács Tamás, azaz Tomi Kid, a WBF (World Boxing Foundation) félnehézsúlyú világbajnoka távozik a szervezetből, és a WBC (World Boxing Council) kötelékében folytatja. Lépéséről és következményeiről kérdeztük a galántai bunyóst.</p>

Mindössze négy hónap telt el a vb-cím megszerzésétől, és otthagyja a szervezetet. Miért döntött így?
Jó ideje van ajánlatom a WBCtől. Mivel ez a világszervezet a négy legnagyobb között jegyzett, így újabb motivációt találtam benne az előrelépésemhez. A vbcím csak rajtkő volt számomra, mert többre vágyom. Felkerültem a WBC-ranglistára, ami eleve kínálja a bizonyítási lehetőséget. Egy hónapja folynak a tárgyalások, és számol velem a világszervezett európai főnöke. Itt már nehezebb lesz mérkőzést nyerni, de én nem félek, állok elébe.

Mit szólt a WBF a távozásához?

Nem tetszett nekik a döntésem, az övem elvételével ijesztgettek. Utóbbit nem tehetik meg, mert az már az enyém, de a világbajnoki címemről lemondtam.

Külön kellett lemondania a címről, vagy ez már a távozás következménye?
Miután döntöttem, először lemondtam az övről, és utána jeleztem távozásomat. Mások is így teszik, és én is ezt tartottam tiszta dolognak.

Számításba sem jött egy esetleges címvédés?
Kilenc hónapom volt a címvédésre. Először számoltunk vele, de mikor megérkezett a WBC ajánlata, úgy döntöttem, ebben a világszervezetben folytatom. Ilyenkor az a szokás, hogy a bokszoló lemond az előző szervezetben megszerzett címéről.

Nem ugrott a bizonytalanságba, hiszen még egyetlen meccse sincs lekötve, s közben hátat fordított előző világszervezetének?

Biztos vagyok benne, hogy összehozzák a mérkőzésemet. Végső esetben még vissza is mehetnék, ha nagyon akarnék, de én már készülök a következő meccsemre, amely a WBC égisze alatt valósul meg. Csak az a kérdés, hogy Dél-Afrikában, Amerikában, vagy akár ismét nálunk lesz-e. Két héten belül kiderül, összegyűlik-e a pénz a dél-afrikai csatára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?