Interjú Saláta Kornéllal

<p>A 16. percben állt be Martin Škrtel helyére, hibátlanul oldotta meg a feladatát, s a Costa Rica elleni előkészületi találkozó után Vladimír Weiss szövetségi kapitány is személyesen megdicsérte. Saláta Kornéllal, a Slovan garamkövesdi hátvédjével a jól sikerült felkészülési mérkőzés után beszélgettünk.</p>

Nem volt ugyan kezdő a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen, Martin Škrtel sérülése után viszont 74 percet töltött a pályán. Elégedett a teljesítményével?

Nem számítottam rá, hogy játszani fogok, kicsit meglepődtem, hogy engem küldött melegíteni a szövetségi kapitány, mivel azt vártam, hogy Škrtel kiválása után Zdeno Štrbát átteszi középhátvédnek, és egy középpályást küld pályára. Amikor beálltam, izgultam, nehogy valami nagy hibát csináljak, de az első két passzal önbizalmat szereztem, és végig jól éreztem magam a pályán.

Vladimír Weiss a meccs utáni sajtótájékoztatón külön kiemelte a teljesítményét.

Van még azért min javítani, például az átadásaimon. De nem kaptunk gólt, és ez egy hátvéd számára mindig jó bizonyítvány. Győzelemmel akartunk elbúcsúzni a nézőktől a vb előtt, ez sikerült, sőt, rúghattunk volna akár több gólt is.

Mit gondol, van rá esélye, hogy a világbajnokságon a kezdőcsapat tagja legyen?

Nem hinném, hogy kezdő lennék, szerintem Škrtel rendbe jön az első meccsig, és ő fog kezdeni Ďuricával. De a Costa Rica elleni játékommal megmutattam az edzőnek, hogy ha valaki megsérül, akkor számíthat rám.

Weiss megemlítette, hogy nem kíméli magát edzéseken sem – Ďuricával olyan keményen összerúgott, hogy azt már nézni sem bírta.

Mindenki hajt tréningen, meg akarja mutatni, hogy nem véletlenül van ott a 23-as keretben. Mindenki be akar kerülni a kezdőcsapatba, ezért nem húzzuk el a lábunkat a párharcokban edzésen sem.

Milyen a hangulat a csapatban?

Mindenki nagyon várja, hogy végre ott legyünk Afrikában. Lelkesek vagyunk, szeretnénk már játszani. Vasárnapra szabadnapot kaptunk, így hazamentem, de otthon is mindenki csak Afrikáról kérdezgetett.

A Dél-afrikai Köztársaságban nagyon szigorúak a biztonsági előírások, a német válogatott játékosai például csak golyóálló mellényben közlekedhetnek. A szlovák válogatott tagjainak is felhívták a figyelmét a veszélyekre?

Nem nagyon beszéltünk erről, csak annyit mondott az edző, hogy ne viseljünk drága órát vagy ékszert, nehogy megtámadjanak minket. Egyébként is csak az edzésekre fogunk kijárni, máskor mindig a szállodában leszünk.

A szlovák válogatott csoportellenfelei felemásan szerepeltek a felkészülési meccseken, Új-Zéland legyőzte Szerbiát, de aztán kikapott Szlovéniától, az olaszok kikaptak Mexikótól és döntetleneztek Svájccal, a paraguayiak viszont nyertek Görögországban.

Ezekből az eredményekből nem lehet komoly végkövetkeztetést levonni. A vb előtt senki nem akar lesérülni, a játékosok vigyáznak magukra, ezt is figyelembe kell venni. A csapatok igazi játékereje majd csak a tétmeccseken mutatkozik meg.

Az ausztriai edzőtáborozás során volt alkalmuk megnézni az Új-Zéland–Szerbia meccset, mit tanultak belőle?

Azt, hogy nagyon oda kell figyelnünk rájuk, mert nagyon jól védekeznek. Természetesen nyerni akarunk, de nehéz lesz. Felívelt labdákkal nem próbálkozhatunk, mert remek fejelőik vannak, ezért gyors, lapos passzokkal kell átjátszanunk a védelmüket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?