Interjú Nagy Zoltánnal

<p>Megunta a magyar bajnokság gondjait, s meg sem állt Ciprusig. Az Anorthoszisz Famaguszta kapusaként a Bajnokok Ligájában is védett, ezzel Hajdu és Király után ő lett a harmadik magyar hálóőr, aki BL-csoportkörben szerepelt. Pechjére mégsem erről, hanem az utolsó meccsen kapott nagy potyagóljáról jegyezték meg.</p>

Nagy Zoltánnal, a ciprusi bajnok magyar kapusával beszélgettünk.

Az Anorthoszisz várakozáson felül teljesített a Bajnokok Ligájában, csoportjában volt listavezető is, végül mégis csak a 4. helyen végzett, így még az UEFAkupáról is lecsúszott.

Talán nem is az utolsó meccsen a Panathinaikosz ellen, hanem az előző mérkőzésen, a Werder elleni 2:2-es döntetlennel úszott el a továbbjutásunk. Más csoportokban vannak csapatok, akik kevesebb pontot szereztek, mint mi, mégis bekerültek az UEFA-kupába, például a Marseille, amelyik 4 ponttal jutott tovább. Ha a mi csoportunkban az Inter az utolsó két meccsét rendesen játszotta volna le, és nem kapott volna ki a Panathinaikosztól majd a Werdertől – ami több, mint furcsa eredmény – akkor a hat pontunkkal mi is elértük volna a titkos vágyunkat, hogy az UEFA-kupában folytathassuk tavasszal.

Az Anorthoszisz első BLmeccseit a kispadról nézte, az utolsó két találkozón védett is. Hogyan élte meg csapata BL-szereplését?

Óriási élmény volt. Minden évben sikerül a csapatommal valamelyik európai kupasorozatban jól szerepelni. Három éve a BL-ben a selejtező 3. köréig jutottunk, tavaly az UEFA-kupában meneteltünk, a Tottenham ellen estünk ki, az egyik meccsen játszottam is. A BL-csoportkörben pedig minden mérkőzés ajándék volt a csapatnak és nekem is. Először szerepeltünk ilyen rangos mérkőzéseken, és talán a rutintalanságunkra fizettünk rá olykor.

Európát teljesen meglepte az Anorthoszisz, de mennyire volt meglepetés a jó BL-szereplés magának a csapatnak?

A vezetőség minden évben igyekszik neves játékosokat igazolni. Tavaly 11 ponttal nyertük meg a bajnokságot, a Bajnokok Ligája-selejtező előtt pedig nagy igazolásokat hajtott végre a csapat. Érkezett Dellasz, a görög védő, aki 2004-ben Európa-bajnok volt, vagy Savio, aki a Real Madridban játszott. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy szeretnénk a BL-selejtezőben legalább a 3. körig eljutni. Ott az Olimpiakosz Pireusz várt ránk, s elkövette azt a hibát, hogy lebecsült minket. 3:0-ra nyertünk, Athénban már csak az volt a dolgunk, hogy tartsuk ezt az eredményt.

A sors a Pireusz után egy másik görög csapattal, a Panathinaikosszal is összehozta az Anorthosziszt.

Nem gondoltuk volna, hogy két görög együttessel is összekerülünk. Ciprusi csapatnak görög csapattal játszani mindig unikum, nagy érdeklődés övezte emiatt a mérkőzéseinket.

A Bajnokok Ligájában másfél meccsen védett: otthon a Werder ellen (2:2) az egész mérkőzésen, majd Athénban a Panathinaikosz ellen a második félidőben. A bajnokságban milyen gyakran kap lehetőséget?

Nálunk nincs stabil kezdőtizenegy, mindenki harcol a posztjáért. Én sem vagyok kimondottan második számú kapus. A taktika, a pillanatnyi forma és az esetleges sérülések alakítják a kezdő tizenegyet. Idén többnyire én védtem a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában is sikerült bemutatkoznom. Próbálok jó teljesítményt nyújtani a bajnokikon, mert szeretnénk ismét megnyerni a bajnokságot. Erre van is esélyünk, két ponttal vagyunk lemaradva az első helytől.

A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?