Indul a Kerületi Fociliga Kelet-Szlovákiában

Kilencvenhárom kelet-szlovákiai klub jelentkezett a hétvégén induló Kerületi Fociligába (KFL). Összesen 190 mérkőzés tarkítja a csapatok felkészülését a tavaszi bajnokságra, a döntőt március 17-én játsszák. A III., IV. és V. liga, valamint a területi bajnokságok szereplőiből állt össze a mezőny. 
 

„Örvendetes, hogy a kluboknak több mint a fele jelentkezett. Köszönet jár Kassa megyének a támogatásért, hogy találtak pénzt erre a projektre. Egy sokéves hagyomány folytatódik tizennyolc évnyi megszakítás után” – nyilatkozta Richard Havrilla, a Kelet-szlovákiai Labdarúgó-szövetség elnöke. 


Szombaton a szepsi kezdőrúgással indul a liga. „Szeretnénk megmozgatni az embereket, növelni a foci iránti vonzalmat. Ugyanakkor regionális versengést kínálunk, lehetőséget a csapatoknak a téli szünet alatti játékra, a kiváló bajnoki felkészülésre” – tette hozzá Rastislav Trnka kassai megyefőnök. 


Műfüves pályán zajlik a liga, mégpedig Iglón, Szepsiben, Kassán, Tőketerebesen, Nagymihályon és a magyarországi Sátoraljaújhelyen. Hat csoportban lesz az alapszakasz, kieséses rendszerben találkoznak a VI. és alacsonyabb ligák résztvevői. „A csoportgyőztesek a playoff döntőseivel játszanak a megyeelnök kupájáért” – húzta alá Havrilla. 


A csoportbeosztás – Szepsi 1: Medzev, Veľká Ida, Košická Nová Ves, Perín, Ťahanovce, Budimír, Bidovce, Lokomotíva Košice B. Szepsi 2: Geča, Seňa, Čečejovce, Poproč, Haniska, FC Košice, Malá Ida. Igló: Maria Huta, Kluknava, Krompachy, Olcnava, Rudňany, Hrabušice, Harichovce. Nagymihály: Sobrance, Lastomír, Veľké Revištia, Topoľany, Strážske, Nacina Ves, Vinné, Petrovce nad Laborcom. Sátoraljaújhely: Streda nad Bodrogom, Úpor, Malý Horeš, Michaľany, Čičarovce, Krišovská Liesková, Veľké Kapušany. Tőketerebes: Ždaňa, Čaňa, Zemplínska Teplica, Pavlovce nad Uhom, Kalša, Kráľovský Chlmec. 


Az iglói csoport kivételével mindegyik műsoráról és eredményeiről lapunk is beszámol a következő hetekben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?