Sport

Indul a Kerületi Fociliga Kelet-Szlovákiában

Kilencvenhárom kelet-szlovákiai klub jelentkezett a hétvégén induló Kerületi Fociligába (KFL). Összesen 190 mérkőzés tarkítja a csapatok felkészülését a tavaszi bajnokságra, a döntőt március 17-én játsszák. A III., IV. és V. liga, valamint a területi bajnokságok szereplőiből állt össze a mezőny.
TASR

2019. január 11. 11:20

„Örvendetes, hogy a kluboknak több mint a fele jelentkezett. Köszönet jár Kassa megyének a támogatásért, hogy találtak pénzt erre a projektre. Egy sokéves hagyomány folytatódik tizennyolc évnyi megszakítás után” – nyilatkozta Richard Havrilla, a Kelet-szlovákiai Labdarúgó-szövetség elnöke. 


Szombaton a szepsi kezdőrúgással indul a liga. „Szeretnénk megmozgatni az embereket, növelni a foci iránti vonzalmat. Ugyanakkor regionális versengést kínálunk, lehetőséget a csapatoknak a téli szünet alatti játékra, a kiváló bajnoki felkészülésre” – tette hozzá Rastislav Trnka kassai megyefőnök. 


Műfüves pályán zajlik a liga, mégpedig Iglón, Szepsiben, Kassán, Tőketerebesen, Nagymihályon és a magyarországi Sátoraljaújhelyen. Hat csoportban lesz az alapszakasz, kieséses rendszerben találkoznak a VI. és alacsonyabb ligák résztvevői. „A csoportgyőztesek a playoff döntőseivel játszanak a megyeelnök kupájáért” – húzta alá Havrilla. 


A csoportbeosztás – Szepsi 1: Medzev, Veľká Ida, Košická Nová Ves, Perín, Ťahanovce, Budimír, Bidovce, Lokomotíva Košice B. Szepsi 2: Geča, Seňa, Čečejovce, Poproč, Haniska, FC Košice, Malá Ida. Igló: Maria Huta, Kluknava, Krompachy, Olcnava, Rudňany, Hrabušice, Harichovce. Nagymihály: Sobrance, Lastomír, Veľké Revištia, Topoľany, Strážske, Nacina Ves, Vinné, Petrovce nad Laborcom. Sátoraljaújhely: Streda nad Bodrogom, Úpor, Malý Horeš, Michaľany, Čičarovce, Krišovská Liesková, Veľké Kapušany. Tőketerebes: Ždaňa, Čaňa, Zemplínska Teplica, Pavlovce nad Uhom, Kalša, Kráľovský Chlmec. 


Az iglói csoport kivételével mindegyik műsoráról és eredményeiről lapunk is beszámol a következő hetekben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

Arsenal–Chelsea futballrangadó a képernyőn

Többen meghaltak és megégtek egy mexikói üzemanyag-vezeték robbanásában

Szociális vállalatok segíthetnek az alacsony műveltségű állástalanoknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?