III. liga: kiléptek a garamkálnaiak

Garamkalna.KFC
Garamkálna |

A hétvégén már a honi harmadik vonalban is elrajtol a bajnoki pontvadászat tavaszi idénye. A Nyugati csoportban télen zsugorodott a mezőny. A KFC Garamkálna csapatának kilépésével tizenöt együttes folytatja. A KFC őszi idényben elért eredményeit törölték, ezzel módosult a tabella, hetente egy csapat kényszerpihenőre szorul.

A bajnokság első felében jól szerepeltek, ősszel 22 pontot gyűjtöttek be, ezzel a 7. helyen tértek téli pihenőre a garamkálnaiak. A lévai járásbeli települést képviselő kollektíva tagjai elkezdték a téli felkészülést, előkészületi mérkőzéseket is játszottak, de a folytatás elmarad…

„A sportnak, a focinak kedvezőtlen időszakot élünk. Sokat töprengtünk, tárgyaltunk, mérlegeltünk, majd úgy döntöttünk, hogy a felnőttek A csapatát kijelentjük a bajnokságból. Még időben léptünk, játékosaink az átigazolási időszak elején eligazolhattak tőlünk. Ennek a népszerűtlen döntésnek több nyomós oka volt. A szövetség tovább szigorította az infrastrukturális követelményrendszert. Stadionunkban további fejlesztésekre lett volna szükség. Ugyancsak megugrottak a rezsiköltségek. A delegált személyek honoráriuma, a szakmai stáb és a futballisták fizetése is sokba került. Megjegyzem, 130 igazolt futballistánk van. Az első csapat mellett klubunkat a bajnokságban további négy korosztályos alakulat, valamint a felnőtt területi bajnokság VII. ligájában amatőr szinten működő csapat is képviseli. Zavartalan felkészülésüket, bajnoki szereplésüket biztosítani nehéz feladat. Klubunk költségvetését a főszponzorként funkcionáló helyi önkormányzat biztosítja. Helyi képviselőként is állítom, a maximális támogatást kaptuk, kapjuk az önkormányzattól. Természetesen igyekeztünk további támogatókat is felkutatni, bevonni a finanszírozásba, de ez a mai nehéz gazdasági időszakban egyre nehezebb. Köszönjük a támogatást! A történelmileg legmagasabb költségvetésünk ellenére sem voltunk képesek mindkét fronton talpon maradni. A jövőnkre voksoltunk, az anyagilag rendkívül igényes III. labdarúgóliga helyett az utánpótlás-korosztály csapataiba fektetjük a rendelkezésünkre álló pénzeszközöket. A felnőttek, vagyis a már említett B csapatunk pedig továbbra is a Lévai Területi Bajnokság legfelsőbb osztályában küzd a pontokért. Remélem, szurkolóink megértik, s azonosulnak döntésünkkel. Egy fejezet véget ért, most újat kezdünk” – ecsetelte a kilépést kiváltó okokat Michal Guťan, a garamkálnai futballklub elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?