Igazságtalan eredmény született!

A Hoffmann Nóra–Elek Attila magyar jégtáncpáros ezüstérmet szerzett a múlt heti, hágai junior műkorcsolya-világbajnokságon.

A Hoffmann Nóra–Elek Attila magyar jégtáncpáros ezüstérmet szerzett a múlt heti, hágai junior műkorcsolya-világbajnokságon. A budapesti Eb-n tizenegyedik helyen végzett kettős egyértelműen aranyérmes reményekkel utazott a holland fővárosba, ahol azonban (sokak szerint vitatható körülmények között) az orosz Jelena Romanovszkaja és Alekszandr Gracsev diadalmaskodott. A versenyről és a kérdéses bírói ítéletről Hoffmann Nórát kérdeztük.

Elégedett a hágai szereplésükkel?

Minden programunk nagyon jól sikerült. Egyszer sem hibáztunk, sőt, a kűrben életünk legjobbját futottuk! Nagyon akartunk nyerni! Gracsevék ezzel szemben az originálban többször is rontottak, majdnem el is estek, mégis kihozták őket elsőnek. Aztán futottak egy biztonsági kűrt, ami után megismétlődött a helyzet. A 16 pontozóból nyolcan minket láttak elsőnek, hatnál másodikak lettünk, de a jelenlegi pontozási rendszer szerint csak kilenc bíró pontjai számítanak. Sajnos, ebben benne volt az a hat is, akik az oroszokat tették az első helyre.

Hogyan fogadták az eredményt?

Nagyon el voltunk keseredve. Bár a versenyzők és az edzők számára mi voltunk a győztesek, sőt azok a bírók is odajöttek gratulálni, akik minket rangsoroltak az első helyre. Bizonygatták, hogy nekünk kellett volna nyerni, de, sajnos, ez nem kárpótol azért, hogy már soha nem lehetünk junior világbajnokok.

A közönség kinek a pártján állt?

Sajnos, nem volt igazi versenyhangulat, mert egy háromszáz férőhelyes csarnok adott otthont az idei junior világbajnokságnak. A versenyzők azonban, az oroszok kivételével, mind nekünk szurkoltak! Ettől nagyobb elismerést nem is kaphattunk volna.

Néhány hét múlva itt a dortmundi világbajnokság.

Nagyon közel van az újabb megmérettetés, és a junior vb-n történteket sem egyszerű feldolgozni. Egy biztos, nem adjuk fel, még többet és még keményebben fogunk dolgozni! Most nem szeretnék jósolni, hányadik helyen végezhetünk Dortmundban. Az első húszban biztos ott leszünk, a többi pedig, sajnos, a bírókon is múlik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?