Idén már két csapatbajnokságban is elindulnak

Nincs híján bátorságnak a gútai cselgáncsozók közössége. Vincze Ferenc edző, tanítványai és támogatói körük nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor úgy döntöttek, hogy a felnőtt csapatbajnokságban való szereplés mellett idén az ifik legmagasabb osztályú csapatviadalán is elindulnak.

A tavalyi bajnoki érmesek egy csoportjaPavol Majer felvételeiNincs híján bátorságnak a gútai cselgáncsozók közössége. Vincze Ferenc edző, tanítványai és támogatói körük nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor úgy döntöttek, hogy a felnőtt csapatbajnokságban való szereplés mellett idén az ifik legmagasabb osztályú csapatviadalán is elindulnak. „Az anyagi gondoktól eltekintve, derűlátóan vágunk neki mindkét küzdelemsorozatnak, igazi kihívás számunkra” – fogalmaz a mester.

Hetekkel ezelőtt még úgy nézett ki, hogy a férfi I. ligában osztályozót kell vívniuk a bennmaradásért, aztán a pozsonyi cselgáncs érdekei mást kívántak: nincs igény arra, hogy a fővárosban két élvonalbeli együttes legyen. Ezért a Sokol már nem is harcol a feljutásért, csak a Pozemné stavby marad az I. ligában. És velük együtt a gútaiak, akik elégedettek a tavalyi szerepléssel. Vincze Ferenc a miértre is gyorsan választ ad: „Újoncként nagy siker számunkra az ötödik hely. Nem indultunk (v)érmes reményekkel. Arra próbáltuk kihasználni a szereplést, hogy fiataljaink megmérkőzhessenek a hazai mezőny legjobbjaival. Előtte többen is más-más klubban kóstoltak bele a csapatküzdelem légkörébe, legutóbb már ugyanazon egyesület színeiben versenyezhettek. Gőghön kívül mindnyájan juniorok, így számítottunk rá, hogy nem a felsőházban végzünk. Tapasztalatszerzésre szántuk a bajnokságot. Városunk egyedüli felnőtt élvonalbeli csapataként Gútán sajnos nem akadt kellő visszhangja a szereplésünknek. A nálunk rendezett bajnoki forduló látogatottsága is gyenge volt, ez nagy csalódást okozott. Mi azonban 2003-ban is folytatjuk. Nem mondunk le az indulási lehetőségről.” A gútai csapatban a következők rajtoltak – 60 kg: Csütörtöki Marián, Fűri Tamás; 66 kg: Szabó Ákos, Szabó Gábor; 73 kg: Benkóczky Marián; 81 kg: Marek Chudák (poprádi vendégversenyző); 90 kg: Keszeli András, Kubica Péter; 100 és + 100 kg: Gőgh Tamás, Fördős Péter.

Vincze Ferenc Egyéniben kimondottan nagyszerű évet zárt a gútai judó. Összesen hét bajnoki címet gyűjtöttek a tatamin. „Soha nem volt még ilyen aranysorozatunk. Ráadásul minden korosztály szerzett elsőséget, ami azt jelzi, hogy folyamatos munka zajlik a klubban. Persze a sikerek nem jöttek maguktól, mindenki megdolgozott érte. Jelenleg mintegy ötven cselgáncsozónk van, ősszel meglepően kevesen jelentkeztek a toborzón, amire magam se tudom igazán a választ. Biztosan elszippantott a fiatalokból a foci mellett a karate és a birkózás, de azt is tapasztaljuk, hogy egyre kényelmesebb gyerekek nőnek fel. És a tatamin ez nem éppen tűrhető tulajdonság” – sorolja az utánpótlás-nevelésben szerzett észrevételeit Vincze Ferenc.

Két egyéni bajnoki címet szerzett 2002-ben Fülöp Edit (57 kg), aki mind a juniorok, mind a felnőttek mezőnyében diadalmaskodott. Azóta Pozsonyban lett egyetemista. Ám nem ő volt a csapat húzóembere. A közös munkában Csütörtöki Marián jeleskedett, vezeti súlycsoportja junior ranglistáját, de a bajnokságon csak ezüstérmes lett. Októbertől bevonult katonának, s jelenleg a Dukla Banská Bystrica judósa. Fülöp két aranya mellett tavaly a többiek egy-egy elsőséggel büszkélkedhettek: a diákok között Kantár Zoltán (30 kg) és Kárpáty Gergely (+64 kg), az ifjúsági korosztályban Pilisi Darina (44 kg) és Kárpáty Ernő (58 kg) és a junioroknál Fördős Péter (100 kg).

És még egy bravúr: a diákkorúak csapata harcolta ki tavaly az ifjúsági I. ligában való szereplés jogát. Idén már ők is ebben a korosztályban nőttek, ezért is döntött a klubvezetés az élvonalban indulás mellett. Nagy adag derűlátás, elszántság kellett hozzá, ami viszont – mint annyiszor tapasztaltam – nem hiányzik a gútai cselgáncsozókból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?