Idén a ragyolciaké a téli kupa

ragyolci foci
Ragyolc |

A Fülektől öt kilométerre délre fekvő település labdarúgói nyerték a Losonci Területi Labdarúgó-szövetség 12. Téli Kupáját. A küzdelemsorozatba összesen tizenhat csapat nevezett az V. ligásoktól a területi bajnokságban szereplőkig.

„A döntőben magabiztos teljesítményt nyújtva fektettük két vállra a kalinovói fakót. Habár az ellenfél jobban kezdett, és gólhelyzeteket is kialakított, idővel átvettük a játék irányítását, fokozatosan felőröltük vetélytársunk sebezhető védelmét, és Rapi Zsolt két, valamint Martin Pinter és Horváth Gábor egy-egy találatával 4:0-ra diadalmaskodtunk” – tájékoztatott Ferencz László ragyolci klubelnök, akit a szurkolók immár harmadik alkalommal csalogattak vissza tisztségébe a község sportéletének irányítására.

Tavaly kihagyták a téli kupát, ugyanis mindig az edzőre bízzák a döntést, hiszen ő szabja meg a felkészülés mikéntjét. Ez idáig mindössze egy alkalommal sikerült a torna fináléjába kerülniük. Általában a Santrio Láza alakulata került ki győztesként, éppen ezért a ragyolciak többszörösen örülnek annak, hogy idén az elődöntőben 3:0-a legyőzték a sokszoros elsőt.

„A szervezők jócskán megkönnyítették helyzetünket, elvégre nem kellett keresgélnünk meccspartnereket a felkészülési időszakban. A játékvezetői költségeket is a területi szövetség térítette, és csak a pályadíj huszonöt százalékát kellett egy-egy csapatnak törlesztenie. Mindig jó érzés serleggel befejezni egy sorozatot, ráadásul öt jó minőségű focilabdával is megajándékoztak bennünket” – tette hozzá Ferencz László.

A ragyolciak tavaly ünnepelték a helyi foci megalakulásának 90. évfordulóját, és kevés híján kiestek a közép-szlovákiai V. liga D csoportjából. Az őszi idényt hetedikként zárták, ám a folytatásban merész terveik vannak: az élmezőnybe szeretnének kerülni. A téli holt idényben a málincei Tomáš Ďurica és a feledi Martin Pinter személyében két kiváló képességű labdarúgóval töltötték fel Mihályi Sándor játékosedző tizenhét tagú keretét. Tavaszi nyitómérkőzésüket vasárnap az ajnácskőiek otthonában játsszák.

Érdekes

A LOSONCI TERÜLETI SZÖVETSÉG TÉLI KUPÁJA

Döntő: Radzovce–Kalinovo B 4:0 (2:0), g.: Rapi (23., 55.), Pinter (42.), Horváth (70., 11-esből).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?