Idegenbeli zsolnai siker

Prága |

<p>Bravúros győzelmet arattak a zsolnaiak a Sparta otthonában, 2:0 arányban nyertek, s nagy lépést tettek a Bajnokok Ligájának csoportkörébe való bejutás felé. Ceesay volt a vendégek nyerőembere.</p>

A Sparta kezdőcsapatában két volt dunaszerdahelyi légiós, Adiaba és Kweuke is helyet kapott – talán a Corgoň Ligában szerzett tapasztalatuk miatt. Jó iramot hozott az első félidő, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Kweuke remekül lódult meg a 12. percben, de lövése elakadt Dúbravka kapus lábában. Egy percre rá Jež óriási kapufát lőtt a másik oldalon. Öt perccel a félidő vége előtt petárdát dobtak a zsolnai vendégszurkolók közé, de az incidensnek nem volt sérültje.

A második félidő elején előnyhöz jutott a Zsolna – az egész meccsen nagyon lelkesen és veszélyesen játszó Ceesay labdához jutott egy kavarodás után, s kilőtte
Blažek kapujának jobb alsó sarkát. A cseh csapat hálóőre a gól után kis híján nekiment Hohendernek, aki takarta előle a kilátást. Idővel egyre idegesebb lett a Sparta, és méginkább fölénybe kerültek a zsolnaiak – a 62. percben Ceesay duplázhatott volna, de a gambiai légiós remek szóló után a kapu mellé lőtt. Tíz perccel később ismét megbolondította a Sparta teljes védelmét, de újfent nem sikerült eltalálnia a kaput. Idővel mégis újabb vendégtalálat született, a 73. percben Oravec fejelt gólt Mráz szöglete után.
Pavel Hapal védencei megérdemelten nyertek, jóval aktívabban játszottak a várakozásokon alul teljesítő prágaiaknál. A kapura tartó lövések aránya 2:10 volt a hazaiak szemszögéből – ennél rosszabb bizonyítványt aligha állíthatott volna ki magáról a Sparta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?