Idegen példaképek a hodosi sikercsapatban

Hodos.

Hodos. Nagy érdeklődés közepette zajlott a csallóközi település művelődési otthonában, a helybeli futballpálya tőszomszédságában a hodosi futballklub évzárója.

A résztvevők – köztük Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke, Balódi László, Hodos polgármestere, a klub játékosai, edzői, tisztségviselői és szurkolói – a sikerekben, eseményekben bővelkedő 2016-os esztendő eredményeit boncolgatták, a jövőt tervezgették.

Kohút István klubelnök jó érzéssel nyugtázta, hogy a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában a tabella második lépcsőfokán telelő alakulat a leggyakrabban gólokban bővelkedő közönségvonzó játékkal győzte le ellenfeleit, megnyerte a nagyabonyiak elleni két örökrangadót, s a labdarúgó Szlovák Kupában is remekül helytállt. Kitért a tavaszi idényre való felkészülésre, a játékoskeretben várható változásokra. A listavezető illésházaiak kilenc ponttal vezetik a tabellát, ennek ellenére kijelentette: „Nem lehet más a cél, mint a bajnoki cím begyűjtése!”

Az elmúlt hónapokban csallóközi szurkolói körökben a hodosi futballpálya a régió egyik közkedvelt célállomásává vált, a nívós, leggyakrabban nem csupán látványos alakításokban, hanem gólokban is bővelkedő összecsapások mágnesként vonzották a drukkereket. „A hazaiak és a hozzánk látogató futballkedvelők kényelmét szolgálják a folyamatos infrastrukturális fejlesztések az immár esti világítással is rendelkező épülő-szépülő sporttelepünkön, melyet bizony sokan megcsodálnak. Kis befektetésből is lehet nagyot alkotni. A helybeli önkormányzat, a képviselők mindenben támogatják a hodosi labdarúgást, rajtuk kívül köszönettel tartozunk a további támogatóknak, szponzoroknak, tettrekész tisztségviselőinknek. A sikerek további munkára serkentenek mindannyiunkat – fogalmazott a kis lélekszámú település első embere.

Gyakran megkérdezik tőle, de miért nincsenek a csapatban hodosiak? „Többnemzetiségű alakulatként új színfoltot jelentünk a dél-szlovákiai focipalettán. Fontosnak tartom, hogy az ukrán, kameruni, kongói és szerb légiósokból, valamint környékbeliekből verbuválódott alakulatunk tagjai egy emberként harcolnak a hodosi sikerekért. Több oka is van annak, hogy a helybeliek mostanság csak a cserepadig jutnak. Büszkeségeink, Egri Dezső, Lénárth Tamás a DAC-nál kerültek rivaldafénybe, mások pedig környékbeli együtteseknél szerepelnek. Korábban az utánpótlás képzésével is gondok voltak. Mindent megteszünk azért, hogy a szárnyaikat bontogató hazaiak néhány év elteltével már egyenrangú partnerként szerepeljenek a csapatban. Addig viszont sokat tanulhatnak a példaképektől, Gőgh Árpitól, Adiábától, Paľo Ďuricától” – fűzte tovább a gondolatsort a polgármester.

Sokak fejében minden bizonnyal még mindig élénken rezonálnak a tavaszi célkitűzést érintő mondatai. „Lelkes és népes szurkolótáborunk megérdemli, hogy júniusban újabb bajnoki címet ünnepeljük. Bajnoki diadal esetén a feljutást azonban mérlegeljük.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?