Hrbatý már a legjobb nyolc között

Melbourne. Továbbra is remek formában teniszezik Dominik Hrbatý az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Miután legyőzte Thomas Johannsont, s pályafutása során negyedszer bejutott a torna negyeddöntőjébe.

Dominik Hrbatý az elmúlt évhez hasonlóan az idén is remek formában teniszezikTASR-felvételA legjobb négy közé jutásért az az orosz Marat Szafin leszaz ellenfele, aki meglepően szoros csatát vívott a belga Rochussal. Létrejött az „álomnegyeddöntő”: a címvédő, világranglista-vezető Roger Federer és a Melbourne-ben korábban négyszer bajnok Andre Agassi egymással találkoznak a legjobb négy közé kerülésért. Az amerikai Joachim Johanssont intézte el négy játszmában úgy, hogy a svéd „szervagép” 51 foghatatlan adogatást küldött a térfelére. Ez egyébként új világcsúcs, a korábbi erre vonatkozó rekordot Richard Krajíček tartotta 49 ásszal. A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) 2000 dollárra büntette meg a Lleyton Hewitt elleni meccsen sportszerűtlenül viselkedő Juan Ignacio Chelát. Az argentin játékos egy térfélcserénél ellenfele felé köpött, ám később elnézést kért tőle.

Nem sikerült továbbjutnia Daniela Hantuchovának Gyementyijeván, pedig az orosz hölgy közel sem nyújtott kimagasló teljesítményt. A szlovák az elmúlt mérkőzésekhez hasonlóan most is rengeteget hibázott, amit a rutinos ellenfél ki is használt. Párosban viszont már a legjobb nyolc között van Hantuchová.

HRBATÝ–JOHANSSON 7:5, 6:3, 6:1. A mérkőzés közel két óráig tartott és csak az első két játszma volt kiegyenlítettebb, a harmadikban már egyértelmű volt Hrbatý fölénye. „Kicsit szeles volt az idő, de gyorsan sikerült alkalmazkodnom a körülményekhez. Nem érzem magam fáradtnak, biztosan maradt még erőm a negyeddöntőre. Keddre napos, meleg időt jósolnak. Már előre örülök neki” – mondta Dominik a mérkőzést követően.

HANTUCHOVÁ–GYEMENTYIJEVA 7:5, 5:7, 4:6. „Csalódott vagyok, hiszen nem sok hiányzott, hogy búcsúztassam a világranglista hatodik helyezettjét. Elég sokat hibáztam, de kockáztatnom kellett, ilyen jó teniszező ellen nincsen más orvosság. Mindent összevetve elégedett vagyok az Ausztráliában nyújtott teljesítménnyel, a pozitív dolgokat igyekszem majd átmenteni a következő versenyekre is” – nyilatkozta Daniela.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK – férfi egyes, nyolcaddöntő: Szafin–Rochus 4:6, 7:6, 7:6, 7:6; Agassi–J. Johansson 6:7, 7:6, 7:6, 6:4, Federer–Baghdatisz 6:2, 6:2, 7:6. Nők, nyolcaddöntő: Kuznyecova–Dousevin 6:4, 6:2; Linyeckaja–Mauresmo 2:6, 4:6; Farina–Sarapova 6:4, 1:6, 2:6; S. Williams–Petrova 6:1, 3:6, 6:3.

Páros, férfiak, 2. forduló: Beck, Szargiszian (szlovák, örmény)–Braasch, Coetzee (német, dél-afrikai) 6:4, 6:7, 7:5. Nyolcaddöntő: Blake, Fish (amerikaiak)–Beck, Szargiszian 6:3, 6:4. Nők, 2. forduló: Li, Szun (kínaiak)–Chládková, Kurhajcová (cseh, szlovák) 3:6, 6:0, 6:3. Nyolcaddöntő: Hantuchová, Navrátilová (szlovák, amerikai)–Aszagoe, Srebotnik (japán, szlovén) 6:4, 6:4.

Vegyes-páros, 1. forduló: Friedl, Husárová (cseh, szlovák)–Etlis, Loit (argentin, francia) 7:5, 6:3; Knowles, Hantuchová (amerikai, szlovák)–Draper, Stosur (ausztrálok) 3:6, 6:7.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?