Hrbatý és kislánya a kispadról segítette Cibulkovát a győzelemhez

<p align="JUSTIFY">Dominika Cibulkovát királynővé koronázták, utána kemény csatában győzött Belinda Bencic ellen, Dominik Hrabatý show-műsornak beillő, laza, de minden tudást, trükköt, szórakoztató elemet bevető játékban diadalmaskodott a cseh Radek Štěpánek fölött, az iráni Mansour Bahrami és a francia Yannick Noah a jövő teniszcsillagainak tartott edzést, a játékba a végén bekapcsolódott Ladislav és Peter Škantár olimpiai bajnok víziszlalomozó.</p>

Röviden összefoglalva ennyi történt a 2016-os Tennis Championson Pozsonyban, a Nemzeti Teniszközpontban a keddi gálaműsoron. A nézőtér természetesen zsúfolásig megtelt, a legtöbben Dominika Cibulkovát, a friss világbajnokot, az ATP-ranglista 5. helyezettjét várták. Bár a műsorvezető a mérkőzések kezdete előtt figyelmeztette a közönséget, hogy itt és most nem pisszenés nélkül kell figyelni, tessék minél hangosabban buzdítani a játékosokat, a feszültség nem és nem akart oldódni.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"255345","attributes":{"alt":"","author":"TASR-felvétel","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"343"}}]]

Mielőtt elkezdődött az első párbaj, Dominika Cibulkovát a tenisz királynőjévé koronázta egykori példaképe és volt társa, akivel 2009-ben Ausztráliában megnyerte a Hopman-kupát, Dominik Hrbatý. Azonban amint véget ért a koronázási ünnepség, a nézőtér elnémult, s csak egy-egy pont után csattant fel a taps. 2:0-ig Bencic örülhetett, de akkor bevetették a Street Dance Academy táncosait, akik a két teniszezőt is megtáncoltatták, ami Cibulkovának határozottan jót tett, Bencicet viszont kizökkentette a ritmusból. Cibulková még egy segítséget is kért és kapott, behívta a „kispadra” Hrbatýt és kislányát, Elát, akiknek a taktikai utasításaival végül 6:4-re győzött. Valószínűleg nagyon csalódott lett volna, ha kikap a 19 éves Bencictől, de mentségére legyen mondva, szabadság után jött munkába, és volt benne némi görcs, nyerni akart a pozsonyi közönség előtt. Nem volt egyszerű, Bencic kemény ellenfél volt, ha a svájci szlovák lány így folytatja, egyhamar Cibulková nyomdokaiba léphet.

Hrbatý és Štepánek már a bemelegítőben jelezte, nem lesz véresen komoly meccs az övék, elsősorban szórakoztatni és szórakozni jöttek. A közönség is vette a lapot, bekiabált, tapsolt, jól szórakozott a két sztár megoldásain – volt, hogy játék, pontosabban ütésváltás közben térfelet cseréltek, egyszer-kétszer megpróbálták a bokájukkal átpörgeti a labdát az ellenfél térfelére, ami hol sikerült, hol nem. Arról nem szólva, hogy vad hangokkal is heccelték egymást. Természetesen Hrbatý győzött 2:1-re, persze, lehet, hogy az is benne volt a pakliban, hogy a műsorvezető figyelmeztette Štěpáneket, szépen bánjon vele, mert a kislánya édesanyja cseh. Hrbatý bevallotta, ha ellenfele teljes erőbedobással küzdött volna, neki csak a statiszta szerepe jut.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"255346","attributes":{"alt":"","author":"SITA-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Az utolsó mérkőzés előtt elárverezték azokat a tárgyakat, melyeket a bemutató résztvevői ajánlottak fel – teniszütőket, belépőjegyeket világhírű sporteseményekr, teniszedzést Hrbatýval – jótékonysági célra. 7500 euró értékben keltek el a díjak, a pénzt a fiatal tehetségeket támogató Stars for Stars számlájára utalják.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"255347","attributes":{"alt":"","author":"TASR-felvétel","class":"media-image","height":"270","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A legfelszabadultabb, legvidámabb mérkőzés a „szabad hatos” lett, melybe bekapcsolódott a francia Davis-kupa-csapat kapitánya, Yannick Noah, a hatvanéves (!) Mansour Bahrami, aki nemcsak kiváló teniszező, hanem remek showman is és az olimpiai bajnok Ladislav és Peter Škantár, akik még arról is meggyőzték Bahramit és Noah-t, hogy a jó teniszező evezővel is eltalálja a teniszlabdát. (rend)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?