Hosszú Katinka világcsúccsal nyert

Hosszú Katinka fantasztikusan versenyezve, világcsúccsal győzött 200 m vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszódöntőinek második napján.

Hosszú Katinka fantasztikusan versenyezve, világcsúccsal győzött 200 m vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszódöntőinek második napján. Cseh László holtversenyben harmadik lett 50 pillangón.

Hosszú Katinka szárnyal: 200 vegyesen az előfutamban és a középdöntőben is megjavította saját Európa-csúcsát (amelyet még szuperdresszben ért el), majd a döntőben magabiztosan versenyezve, végig vezetve szerezte pályafutása negyedik nagymedencés világbajnoki címét. Az idején most is tudott faragni, ez pedig már világcsúcsot jelentett: az Iron Lady 2:06,12-es idővel csapott célba, s három századdal javította meg a korábbi rekordot.

A magyar úszó délelőtt 100 háton a legjobb időt úszta az előfutamban, de a középdöntőtől visszalépett, mert a 200 vegyes döntőjére akart koncentrálni.

Váratlan magyar sikernek is örülhettünk tegnap: Cseh László bronzérmet nyert 50 méter pillangón. A 29 éves olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok sportoló azt követően, hogy a vasárnapi előfutamban (23,32), majd az középdöntőben (23,06) is országos csúcsot úszott, a hétfői fináléban 23,15 másodperces idővel ért célba.

Cseh nem rajtolt a legjobban, de ezúttal is hatalmas tempóban kapaszkodott felfelé, s végül egyszerre nyúlt be harmadikként a célba a lengyel Konrad Czerniakkal.

Cseh pályafutása tizedik világbajnoki érmét szerezte, s övé lett az első magyar medencés úszóérem Kazanyban. 2003 óta minden vb-n állt a dobogó valamelyik fokán, ugyanakkor ötven méteres számban most először nyert világbajnoki medált.

„Nem vártam ezt az érmet, már azzal elégedett lettem volna, ha bejutok a középdöntőbe vagy a döntőbe” – nyilatkozta Cseh az Eurosportnak. (bt, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?