Hosszú Katinka rémes álom után világbajnok lett

MTI-JELENTÉSBarcelona. Hosszú Katinka rémeset álmodott 200 méter vegyesen aratott diadala előtt: azzal ébredt ugyanis, hogy minden számban, amelyben elindult a barcelonai világbajnokságon, csak negyedik lett.

MTI-JELENTÉS

Barcelona. Hosszú Katinka rémeset álmodott 200 méter vegyesen aratott diadala előtt: azzal ébredt ugyanis, hogy minden számban, amelyben elindult a barcelonai világbajnokságon, csak negyedik lett. Aztán az élet, pontosabban ő maga rögtön rácáfolt a rossz előjelre: már első fináléjában aranyérmes lett, és még több ígéretes száma is hátra van a katalán fővárosban.

„A korábbi verejtékes ébredés után ma reggel már sokkal boldogabban és nyugodtabban keltem ki az ágyból, pedig nem sokat aludtam a győzelmemet követően – árulta el a 24 éves Hosszú tegnap délelőtt. – Az este eleve hosszúra nyúlt, az eredményhirdetés, az ünneplés és a levezető úszás mellett még doppingvizsgálat is helyet kapott a programomban, utána pedig éjszakába nyúlóan beszéltük át, veséztük ki a kétszáz vegyest Shane-nel.”

Shane, azaz Shane Tusup Hosszú Katinka amerikai edzője, de jó ideje nemcsak a szakmai munka köti össze kettőjüket, hanem a szerelem is; a nyáron egybekelnek, immár első közös világsikerüknek is a birtokában.

„Nagyon jó, hogy a magánéletben is egymásra találtunk, s hatalmas boldogság, hogy világbajnoki arany lett a jutalma a közösen végzett munkának” – mondta a bajnoknő, aki Bajáról indult el a világhír felé, de nem a legegyszerűbb úton. Olyannyira, hogy már-már az úszással is felhagyott, amikor jött az amerikai lehetőség, a Los Angeles-i egyetemi ösztöndíj 2008-tól, s ezzel együtt a kiugró úszóeredmények sora is.

Hétfő este 2:07,92 perces teljesítménnyel, a világ idei legjobbjával érdemelte ki a vb-aranyat úgy, hogy több mint egy testhosszal verte meg még a hozzá legközelebb úszó riválisát is.

„Nagy öröm, hogy sikerült visszakerülnöm a csúcsra, rengeteget dolgoztam ezért az elmúlt négy évben, éppen ezért jobban is tudom értékelni ezt, mint a 2009-es világbajnoki címemet” – nyilatkozta Hosszú Katinka, aki négy esztendeje Rómában 400 vegyesen diadalmaskodott, miután előtte, ugyancsak az olasz fővárosban már begyűjtött egy-egy bronzot 200 pillangón és 200 vegyesen. Ami az utóbbit illeti: a dobogó harmadik fokáról lépett feljebb most kettőt Barcelonában, miközben a hosszabbik vegyesszám és a kétszázas pillangó még csak ezután következik számára.

„A tavalyi olimpiai negyedik hely után nagyon jó érzés nyerni” – utalt rá, hogy azért a római sikereket követően, Európa-bajnoki elsőségek dacára kevésbé diadalittas időszaka is volt életének. Olyannyira, hogy – miután a londoni ötkarikás játékok előtt nem sokkal hazatért Magyarországra – a brit fővárosban medál nélkül maradt. Az említett negyedik helyezést 400 vegyesen érte el, míg 200-on csupán a nyolcadik, 200 pillangón pedig kilencedik lett.

Új edzőjével aztán már idehaza készülve, a Vasas SC úszójaként a mostani idény részsikerei, így elsősorban a rövidpályás Világkupa megnyerése, s az ugyancsak huszonöt méteres medencében kiharcolt világbajnoki titulusok után a barcelonai világbajnokság nyitószámában feledtette az ötkarikás gyengélkedést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?