Hosszú és Cseh az Év sportolója

Budapest |

<p>Csütörtök este hirdették ki 2015 legjobb magyar sportolóit. A várakozásoknak megfelelően mindkét nem versenyében úszó nyerte el az Év-sportolója címet.&nbsp;</p>

A nőknél Hosszú Katinka utcahosszal előzte meg az alpesi síző Miklósi Editet és a kajakos Kárász Annát. A 26 éves Hosszú Katinka tavaly két arany- és egy bronzérmet szerzett a kazanyi világbajnokságon, 200 méter vegyesen új világcsúcsot úszva. A múlt decemberi netanjai rövidpályás Eb-n pedig tarolt, hatszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, egyszer pedig második lett.

A 30 esztendős Cseh László is szép éremterméssel zárta az említett versenyeket: a világbajnokságon egy-egy arany, ezüst és bronz volt a mérlege, míg a rövidpályás Eb-n három számban diadalmaskodott. Az Év sportolója-szavazáson a párbajtőrvívó Imre Gézát és az autóversenyző Michelisz Norbertet előzte meg.

Az év csapata kategóriában elég szoros eredmény született: az 1972 után újra Eb-szereplést kiharcoló labdarúgó-válogatott csak kevéssel előzte meg a jégkorongozókat, akik tavaly – a 2008-as szapporói csodát megismételve – ismét feljutottak a világelitbe. Előbbiek sikere az edzők kategóriájában is megmutatkozott, ahol Dárdai Pál végzett az élen.

A focisták számára két speciális szavazást is indítottak, az Év labdarúgója (vagyis a Magyar Aranylabda tulajdonosa) a kapus Király Gábor lett, az Év góljának pedig Priskin Tamás találatát választották meg, aki a norvégok elleni hazai Eb-pótselejtezőn (2:1) juttatta vezetéshez a magyar válogatottat. (ot)

A díjazottak

Az Év férfi sportolója:

1. Cseh László: 690 pont

2. Imre Géza: 373

3. Michelisz Norbert:125

 

Az Év női sportolója:

1. Hosszú Katinka 795

2. Miklós Edit 191

3. Kárász Anna 176

 

Az Év edzője:

1. Dárdai Pál 429

2. Shane Tusup 362

3. Plagányi Zsolt 211

 

Az Év csapata:

1. Férfi fociválogatott 438

2. Férfi hokiválogatott 368

3. Női röpiválogatott 186

 

Az Év labdarúgója:

1. Király Gábor 526

2. Nikolics Nemanja 287

3. Böde Dániel 278

 

Az Év gólja:

Priskin Tamás (Norvégia ellen)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?