Hosszú aranyérmes

<p>Hosszú Katinka világbajnok lett, Jakabos Zsuzsanna a 6. helyen végzett a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a barcelonai vizes világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A világ- és Európa-bajnok Hosszú már délelőtt igazolta jó formáját, a 100 hát előfutamában a második legjobb időt érte el, pedig korábban sosem indult ezen a számon világversenyen. Ideje, az 59,40 másodperc új magyar csúcs, Hosszú mégsem indult el a szám elődöntőjében. „Ha a 200 vegyes döntője után lenne, akkor vállalnám, de mivel előtte rendezik, nem kockáztatok” – nyilatkozta még délelőtt Hosszú Katinka.

A 200 vegyes kora esti döntőjébe Hosszú a legjobb idővel jutott be, és végig magabiztosan versenyezve nagy fölénnyel nyerte meg a számot. Ez a magyar úszósport 21. világbajnoki aranyérme.

A magyar férfivízilabda-válogatott ma délután a görögök ellen játszik a negyeddöntőben, miután vasárnap este ijesztő kezdés után végül magabiztosan, 16:7-re legyőzte Kazahsztánt, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Az első negyedben rengeteg hiba jellemezte a magyarok játékát elöl és hátul is, ennek következtében az első negyed végén a kazahok vezettek 4:2-re. A folytatásban azonban már a szebbik arcát mutatta Benedek Tibor együttese, a második nyolc percet 7:1-re nyerte a csapat, mely azonban nem állt le, s a fordulás után ott folytatta, ahol abbahagyta. Ebben a szakaszban is már szinte nyomasztó volt a magyarok fölénye, melyet jól érzékeltet, hogy a csapatban mindenki, aki vízbe szállt, kivette a részét a gólgyártásból.

„Semmilyen tanulsága nincs ennek a meccsnek – nyilatkozta a köztévének Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Nyilván engem zavart, hogy az ellenfél 4:2-re vezetett az első negyed végén, de utána egy másik szinten játszottunk, s az is megmutatkozott, hogy nagyon jó fizikális állapotban vagyunk.”

Az elődöntőért Görögország csapatával mérkőzik majd meg a magyar együttes, a mérkőzés 15.30-kor kezdődik. „A görögök nagyon meggyőzőek, de nem kezdenék abba bele, hogy hogyan kellene játszanunk, az eredmény majd igazolja a munkánkat. Egy biztos, meccsről meccsre épül az önbizalmunk, nagyon egységes a csapatunk” – mondta az ellenfél kapcsán Benedek Tibor. (MTI, tv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?