Horváth Gábor a bundáról

<p>Kapott egy &bdquo;marék ötszázast&rdquo;, és követte az utasításokat &ndash; erről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában Horváth Gábor, a magyar labdarúgó bundabotrány egyik gyanúsítottja.</p>

 

A sportnapilapban ugyanazon a napon jelent meg a beszélgetés, amikor a Központi Nyomozó Főügyészség nyilvánosságra hozta azt a 33 mérkőzést, amelyekkel összefüggésben felmerült a manipuláció gyanúja. Ez a lista megegyezik azzal, amely a sajtóban már többször megjelent, 11 magyar, egy olasz és három finn élvonalbeli bajnoki találkozó mellett egy felnőtt válogatott összecsapás (Észtország–Bulgária) és két nemzetközi felkészülési találkozó (Honvéd–B. Bystrica, ill. Honvéd–Duslo Šaľa) is szerepel rajta. A listán szereplő magyar bajnokik közül a legtöbbször érintett a REAC (5 meccs), a Siófok (4 meccs), a ZTE és a Diósgyőr (3-3 meccs). Horváth Gábor, aki korábban a Siófok, a REAC és a Diósgyőr korábbi futballistája volt, a Nemzeti Sportnak elmondta, egyik csapatánál sem tudta elkerülni, hogy fogadási csalásba keveredjen. „Sajnos én akkor voltam NB I-es labdarúgó, amikor ez a betegség burjánzott. Ez a vírus engem is megfertőzött. Futballgyilkosok lennénk? Nem lehet megölni, aki már halott” – nyilatkozta Horváth. „Nem én fogadtam. Én kaptam egy marék ötszázast, és követtem az utasításokat” – fogalmazott a futballista, s a kérdésre, az ötszázas euróban értendő-e, így felelt: „Hát nem is forintban!”A játékos jelenleg Dubajban dolgozik, mert otthon nemkívánatos személy lett, nem tudna megélni. Horváth a meccsek befolyásolásának konkrét problémáiról is beszélt: „Nehéz elhitetni mindenkivel, hogy nyerni akarsz, miközben úgy játszol, hogy lélekben a másik csapat meze van rajtad. Ráadásul Magyarországon nagyon rossz csatárok vannak, nem elég őket egyszer elengedni, hogy betaláljanak...” A játékos azt viszont cáfolta, hogy Détári Lajos, illetve Lipcsei Betta ellen vallott volna. „Ezúton üzenném Détári Lajosnak, hogy nem vettem a számra a nevét, és remélem, pert indít. El sem tudom képzelni, hogy bármikor belekeveredhetett volna ilyesmibe – mondta Horváth az interjúban. – Lipcsei Betta korábban valóban a barátnőm volt, és én nyitottam egy számlát az ő bankkártyájáról az egyik fogadási oldalon. Tudta a kódot, de nem engedtem, hogy fogadjon, mert sohasem találta el az eredményt.”Az ügy nyomozati szakasza múlt pénteken zárult le, a gyanúsítottak száma végül 50-ről 46-ra csökkent. E héttől már a legfeljebb 90 napig terjedő vádelőkészítő szakasz tart. (MTI, nso) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?