Horváth Csaba a somorjaiak új klubelnöke

Horváth Csaba
Somorja |

Horváth Csabát választották a somorjai STK Fluminense labdarúgóklub klubelnökének. Az egyesület ikonikus futballistája megtiszteltetésnek tartja a felkérést.

„Nagy megtiszteltetés és egyben nagy felelősség, hogy bizalmat szavaztak nekem. Szeretném a klubnak így viszonozni mindazt, amit itt átéltem. A célunk, hogy a somorjai labdarúgást még sikeresebbé tegyük, és az ifjúságot ösztönözzük arra, hogy érdemes a focival foglalkozni” – mondta lapunknak a 36 éves játékos, aki az elmúlt idényben még az STK A csapatában szerepelt, az aktuális szezonban pedig a somorjai fakót erősíti. 

Horváth Csaba Peter Bláhát váltja a futballklub élén. 

Az egyszeres válogatott hátvéd Somorján kezdte pályafutását, majd csaknem száz bajnoki meccsen szerepelt az AS Trenčín színeiben. Légióskodott Hollandiában (ADO Den Haag) és Lengyelországban (Zaglebie Lubin, Piast Gliwice) is, vagyis komoly nemzetközi tapasztalatai vannak. Ezeket az STK első embereként is hasznosíthatja, a II. ligás klub ugyanis több mint három éve szorosan együttműködik a brazil Fluminensével.

„Múlt héten Rióban jártunk, ahol a Fluminense elnökével tárgyaltunk, a projekt további működtetéséről egyeztettünk. Mindenben sikerült megegyeznünk. Ez egy egyedülálló együttműködés, amelyre nincs példa sehol máshol a világon. Mind a két fél csak jól járhat vele. A braziloknak az a céljuk, hogy azok a focisták, akik hozzánk jönnek, jobb játékosként térjenek haza, és Európában is tudjanak érvényesülni. Az ottani szegény környezetből származó gyerekek számára sokszor a futball az egyetlen kitörési lehetőség. A mi játékosainknak pedig sokat jelent, hogy testközelből ismerhetik meg a brazil futballt. Nem véletlenül az a szlogenünk: Együtt erősebbek vagyunk. Sokat tanulhatunk egymástól, hiszen az európai és a dél-amerikai mentalitás eléggé különbözik” – mondta lapunknak Horváth Csaba.

A somorjai együttes a II. ligában 14 forduló után a 9. helyen áll, utóbbi négy meccsén veretlen, háromszor győzött, és egyszer döntetlenezett. A kupában tegnap a nyolcaddöntő jelentette a végállomást az STK-nak, hazai pályán 1:1-es döntetlent követően drámai tizenegyespárbajban 8:7-re maradtak alul a poprádiakkal szemben. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?