Horváth Csaba a Gliwicében

<p>Klubot cserélt a Lengyelországban légióskodó Horváth Csaba. A 31 esztendős somorjai származású futballista három év után elhagyta a Zaglebie Lubint és a Piast Gliwice csapatához szerződött. Az egyszeres válogatott hátvéddel beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Miért távozott a Zaglebie Lubintól?

A hónap végéig szólt a szerződésem, és a lubini klub vezetői úgy döntöttek, hogy vérfrissítésre van szükség, ezért akiknek most jár le a kontraktusuk, azokkal már nem is számolnak, így mind a tízen szabad utat kaptunk. De azok után, ahogyan a hosszú sérülésem után viszonyultak hozzám a klubvezetők – csak egy meccsen kaptam bizalmat – eszem ágában sem lett volna hosszabbítani.

Simán ment a lubini búcsú?

Éppen ellenkezőleg. Hétfőn jelentkeznem kellett a Zaglebienél, mert június 30-ig szólt a megállapodásom, és csak úgy engedtek el Gliwice edzőtáborába, ha előtte felbontjuk a szerződést. Persze anyagilag ráfizettem a klubvezetők húzására. Ezt érdemeltem háromévnyi játék után?

Mi döntött a Gliwice javára?

Családommal jól érezzük magunkat Lengyelországban, ez is közrejátszott abban, hogy elfogadtam az ambiciózus Piast ajánlatát. Az sem mellékes, hogy a Gliwice a negyedik helyen végzett a bajnokságban, így az Európa Liga-selejtezőjében is bizonyíthatunk. Ráadásul szép új, tízezer néző befogadására alkalmas stadion áll a rendelkezésünkre. Két évre köteleztem el magam, és a szerződésemben van egy kitétel, amely szerint 200 ezer euró a kivásárlási áram.

Vannak szlovák játékosai a Piastnak?

Igen, a dubnicai Matej Ižvolt és a kassai Pavol Cicman tagja a csapatnak, amelyet vezetőedzőként a lengyel Marcin Brosz irányít.

Igaz, hogy a Ferencváros is érdeklődött ön iránt?

Tényleg megkerestek a Fradiból, többször tárgyaltunk, de a zöld-fehérek nem tettek konkrét ajánlatot, én pedig minél hamarább tudni akartam, hogy hol folytatom. A Gliwice sokkal gyorsabb volt.

Mikor csatlakozott új csapatához?

Kedden délelőtt autóval mentem az együttes után a Gliwicétől 70 kilométerre levő edzőtáborba.

Milyen célokkal vágnak majd neki a bajnokságnak?

Lengyelországban idén átszervezik a bajnokságot, a 30. forduló után az első nyolc helyezett a bajnoki címért, a további csapatok pedig a bennmaradásért fognak küzdeni. Az Ekstraklasa így 37 fordulós lesz. Mindenképpen az élmezőnyben szeretnénk végezni.

Szombaton nősül az öccse, Béla, aki a lengyel II. ligás Termatica csapatában játszik. Ott lesz az esküvőn?

Természetesen, hiszen én leszek a tanú.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?