Hontfüzesgyarmati tornaelsőség Léván

leva
Léva |

Kizárólag kosárlabdameccseken szoktak ennyien lenni a lévai városi sportcsarnokban, ezúttal is élvezet volt tapasztalni, hogy megközelítőleg nyolcszáz szurkoló foglalt helyet a nézőtéren a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség teremtornáján.

A pályára lépő alakulatok labdarúgói teljesítményükkel hiánytalanul meghálálták a focira éhes érdeklődők bizalmát.
„Tavaly betegség miatt kénytelen voltam kihagyni a tornát, és már alig vártam a mostanit. Nem csalódtam a fiúkban, hiszen ismét megtapasztalhattuk a labdarúgás izgalmait és varázslatos szépségét” – jegyezte meg egy idősödő szurkoló.

A végén legfőképp a hontfüzesgyarmatiak örülhettek, akik az egész pályás letámadásnak és a rövidpasszos játéknak köszönhetően elnyerték a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegét. Mellesleg Balogh Patriknak és Ján Adaminak köszönhetően a legjobb kapust, illetve góllövőt megillető díjat is bezsebelhették.

A torna legnagyobb vesztesének egyértelműen a felsőtúriak bizonyultak. A csejkőiek elleni nyitómeccsen enyhén szólva balszerencsések voltak, ugyanis a véghajrában példás igyekezetük ellenére sem sikerült egyenlíteniük, és kénytelenek voltak belenyugodni az egygólos vereségbe. A következő, garamkesziek elleni összecsapáson óriási fegyvertényt hajtottak végre. Az ellenfél a nagy nekilódulásban már kétgólos vezetésre tett szert, ám Varga Attila edző védencei huszáros hajrával a maguk javára fordították a viadalt. A fakóvezekényiekkel szembeni, sorrendben harmadik alapszakaszbeli mérkőzésükön is kétgólos hátrányból kellett felállniuk, és vetélytársuk csupán büntetőből tudott egyenlíteni. A balsors azonban továbbra is üldözte a Korpona-patak partján fekvő kisközség kollektíváját, és az ötödik helyért a felsőzsemberiek elleni párbajt is elbukták (5:4). Talán mondani sem kell, hogy megint csak elpártolt tőlük a szerencse.

Hatalmas, kiélezett küzdelmet hozott a tornagyőztes címért zajló döntő. A hontfüzesgyarmatiak a gólvágó Adami vezényletével uralták a mérkőzést, ám az utolsó két-három percben a csejkőiek beszorították őket a kapujuk elé. Balogh kapus azonban sorozatosan bravúrral védett. „Olyan játékosokkal álltunk ki, akik makulátlanul ismerik a futsal csínját-bínját. A szív diadalmaskodott, mindenki a maximumot adta ki magából. Az is nagy fegyvertény, hogy valamennyi meccsünket megnyertük, és 22:6-os gólarányunk is csodálatos” – értékelte tömören védencei teljeítményét Karol Pilinský hontfüzesgyarmati edző.

Nem kis csalódást okoztak a garamkesziek, akiket valamennyi ellenfelük elporolt. Az is furcsának tűnt, hogy a garamújfaluiaknak az alapszakaszban mindössze négy pontot sikerült betakarítaniuk, amivel negyeddöntőt játszottak és némi szerencsével akár a harmadik helyet is megszerezhették volna.
Az előző években a döntő két résztvevője a kerületi bajnokságokban szereplő négy legsikeresebb csapattal együtt újabb focitornán vett részt. Ez a megmérettetés viszont a magasabb osztályokban futballozó alakulatok érdektelensége miatt, a szurkolók nagy bánatára idén elmarad. 
Tornatények keretes írásunkban.

Érdekes

XVII. TEREMTORNA A LÉVAI TERÜLETI LABDARÚGÓ-SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT

A csoport: Hontfüzesgyarmat–Felsőzsember 8:0, g.: Adami 4, Kováčik 2, Pilinský, Marton; Újbars–Garamújfalu 3:3, g.: Mikuláš 2, Török, ill. Pšenák, Harmady, Selka; Hontfüzesgyarmat–Újbars 5:1, g.: Pilinský, Kalman, Adami, Marton, Kováčik, ill. M.Tóth; Felsőzsember–Garamújfalu 3:4, g.: Čík, Peter Tóth, Magda, ill. Harmady 2, Pšenák, Jurík; Hontfüzesgyarmat–Garamújfalu 2:0, g.: Janček, Adami; Felsőzsember–Újbars 5:2, g.: Čík, Rádik, Magda, Vanya, P. Tóth, ill. Mikuláš, Jančo.
A csoport végeredménye: 1. Hontfüzesgyarmat, 2. Garamújfalu, 3. Felsőzsember, 4. Újbars

B csoport: Felsőtúr–Csejkő 3:4, g.: Goral, Nagy G., Fábián, ill. Klinčok 2, Rakica, S. Červenák; Garamkeszi–Fakóvezekény 3:6, g.: Benec 2, D. Rafael, ill. Brusznyai 2, Šál 2, Srna, Krivočenko; Felsőtúr–Garamkeszi 7:6, g.: Nanias 3, Nagy G. 2, Bencsok, Nagy D., ill. Kováč (4), M. Rafael, D, Rafael; Csejkő–Fakóvezekény 3:3, g.: Rakica 2, Mališ, ill. Mailing 2, Srna; Felsőtúr–Fakóvezekény 5:5, g.: Nanias 2, Nagy G. 2, Fábián, ill. Srna 2, Mailing 2, Brusznyai; Csejkő–Garamkeszi 10:3, g.: Rakica 3, Kúdela (2), Š. Červenák, Lacko, Ivanič, Klinčok, Mališ, ill. M. Rafael, D. Rafael, Benec.
A csoport végeredménye: 1. Csejkő, 2. Fakóvezekény, 3. Felsőtúr, 4. Garamkeszi.

Mérkőzés a 7. helyért: Újbars–Garamkeszi 5:4, g.: Mikuláš, Chlpík, Havran, Dienovský, Török, ill. D. Rafael 2, Kováč 2. 
Mérkőzés az 5. helyért: Felsőzsember–Felsőtúr 5:4, g.: Magda 3, Rádik, Vanya, ill. Goral 2.
Elődöntő: Hontfüzesgyarmat–Fakóvezekény 4:3, g.: Adami 2, Kalman, Pilinský, ill. Krivočenko, Srna, Smiknya; Csejkő–Garamújfalu 3:1, g.: Tužinský, Lacko, S. Červenák, ill. Jurík. 
Mérkőzés a 3. helyért: Fakóvezekény–Garamújfalu 5:5 (büntetőkkel 2:3), g.: Srna 2, Beňuš, Šál, Krivočenko, ill. Kotos 2, Jurík, Bob, Salaj. 
Döntő: Hontfüzesgyarmat–Csejkő 3:2, g.: Pilinský, Janček, Adami, ill. Klinčok, Mališ. 
Díjazottak – legjobb kapus: Balogh Patrik (Hontfüzesgyarmat), legjobb mezőnyjátékos: Viliam Rakica (Csejkő), legjobb góllövő: Ján Adami (Hontfüzesgyarmat). 
A tornagyőztes hontfüzesgyarmati csapat: Balogh Patrik, Pavol Pilinský, Ján Adami, Marek Janček, Lukáš Páchnik, Marek Kalman, Lukáš Kováčik, Štefan Marton, Radoslav Liska, Kelemen Dávid, Patrik Pilinský. Edző: Karol Pilinský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?