Sport

Hontfüzesgyarmati tornaelsőség Léván

Léva | Kizárólag kosárlabdameccseken szoktak ennyien lenni a lévai városi sportcsarnokban, ezúttal is élvezet volt tapasztalni, hogy megközelítőleg nyolcszáz szurkoló foglalt helyet a nézőtéren a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség teremtornáján.
Ábel Gábor

2020. január 29. 08:21

leva
A győztes csapat (Ivo Porubský felvétele)

A pályára lépő alakulatok labdarúgói teljesítményükkel hiánytalanul meghálálták a focira éhes érdeklődők bizalmát.
„Tavaly betegség miatt kénytelen voltam kihagyni a tornát, és már alig vártam a mostanit. Nem csalódtam a fiúkban, hiszen ismét megtapasztalhattuk a labdarúgás izgalmait és varázslatos szépségét” – jegyezte meg egy idősödő szurkoló.

A végén legfőképp a hontfüzesgyarmatiak örülhettek, akik az egész pályás letámadásnak és a rövidpasszos játéknak köszönhetően elnyerték a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegét. Mellesleg Balogh Patriknak és Ján Adaminak köszönhetően a legjobb kapust, illetve góllövőt megillető díjat is bezsebelhették.

A torna legnagyobb vesztesének egyértelműen a felsőtúriak bizonyultak. A csejkőiek elleni nyitómeccsen enyhén szólva balszerencsések voltak, ugyanis a véghajrában példás igyekezetük ellenére sem sikerült egyenlíteniük, és kénytelenek voltak belenyugodni az egygólos vereségbe. A következő, garamkesziek elleni összecsapáson óriási fegyvertényt hajtottak végre. Az ellenfél a nagy nekilódulásban már kétgólos vezetésre tett szert, ám Varga Attila edző védencei huszáros hajrával a maguk javára fordították a viadalt. A fakóvezekényiekkel szembeni, sorrendben harmadik alapszakaszbeli mérkőzésükön is kétgólos hátrányból kellett felállniuk, és vetélytársuk csupán büntetőből tudott egyenlíteni. A balsors azonban továbbra is üldözte a Korpona-patak partján fekvő kisközség kollektíváját, és az ötödik helyért a felsőzsemberiek elleni párbajt is elbukták (5:4). Talán mondani sem kell, hogy megint csak elpártolt tőlük a szerencse.

Hatalmas, kiélezett küzdelmet hozott a tornagyőztes címért zajló döntő. A hontfüzesgyarmatiak a gólvágó Adami vezényletével uralták a mérkőzést, ám az utolsó két-három percben a csejkőiek beszorították őket a kapujuk elé. Balogh kapus azonban sorozatosan bravúrral védett. „Olyan játékosokkal álltunk ki, akik makulátlanul ismerik a futsal csínját-bínját. A szív diadalmaskodott, mindenki a maximumot adta ki magából. Az is nagy fegyvertény, hogy valamennyi meccsünket megnyertük, és 22:6-os gólarányunk is csodálatos” – értékelte tömören védencei teljeítményét Karol Pilinský hontfüzesgyarmati edző.

Nem kis csalódást okoztak a garamkesziek, akiket valamennyi ellenfelük elporolt. Az is furcsának tűnt, hogy a garamújfaluiaknak az alapszakaszban mindössze négy pontot sikerült betakarítaniuk, amivel negyeddöntőt játszottak és némi szerencsével akár a harmadik helyet is megszerezhették volna.
Az előző években a döntő két résztvevője a kerületi bajnokságokban szereplő négy legsikeresebb csapattal együtt újabb focitornán vett részt. Ez a megmérettetés viszont a magasabb osztályokban futballozó alakulatok érdektelensége miatt, a szurkolók nagy bánatára idén elmarad. 
Tornatények keretes írásunkban.

XVII. TEREMTORNA A LÉVAI TERÜLETI LABDARÚGÓ-SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT

A csoport: Hontfüzesgyarmat–Felsőzsember 8:0, g.: Adami 4, Kováčik 2, Pilinský, Marton; Újbars–Garamújfalu 3:3, g.: Mikuláš 2, Török, ill. Pšenák, Harmady, Selka; Hontfüzesgyarmat–Újbars 5:1, g.: Pilinský, Kalman, Adami, Marton, Kováčik, ill. M.Tóth; Felsőzsember–Garamújfalu 3:4, g.: Čík, Peter Tóth, Magda, ill. Harmady 2, Pšenák, Jurík; Hontfüzesgyarmat–Garamújfalu 2:0, g.: Janček, Adami; Felsőzsember–Újbars 5:2, g.: Čík, Rádik, Magda, Vanya, P. Tóth, ill. Mikuláš, Jančo.
A csoport végeredménye: 1. Hontfüzesgyarmat, 2. Garamújfalu, 3. Felsőzsember, 4. Újbars

B csoport: Felsőtúr–Csejkő 3:4, g.: Goral, Nagy G., Fábián, ill. Klinčok 2, Rakica, S. Červenák; Garamkeszi–Fakóvezekény 3:6, g.: Benec 2, D. Rafael, ill. Brusznyai 2, Šál 2, Srna, Krivočenko; Felsőtúr–Garamkeszi 7:6, g.: Nanias 3, Nagy G. 2, Bencsok, Nagy D., ill. Kováč (4), M. Rafael, D, Rafael; Csejkő–Fakóvezekény 3:3, g.: Rakica 2, Mališ, ill. Mailing 2, Srna; Felsőtúr–Fakóvezekény 5:5, g.: Nanias 2, Nagy G. 2, Fábián, ill. Srna 2, Mailing 2, Brusznyai; Csejkő–Garamkeszi 10:3, g.: Rakica 3, Kúdela (2), Š. Červenák, Lacko, Ivanič, Klinčok, Mališ, ill. M. Rafael, D. Rafael, Benec.
A csoport végeredménye: 1. Csejkő, 2. Fakóvezekény, 3. Felsőtúr, 4. Garamkeszi.

Mérkőzés a 7. helyért: Újbars–Garamkeszi 5:4, g.: Mikuláš, Chlpík, Havran, Dienovský, Török, ill. D. Rafael 2, Kováč 2. 
Mérkőzés az 5. helyért: Felsőzsember–Felsőtúr 5:4, g.: Magda 3, Rádik, Vanya, ill. Goral 2.
Elődöntő: Hontfüzesgyarmat–Fakóvezekény 4:3, g.: Adami 2, Kalman, Pilinský, ill. Krivočenko, Srna, Smiknya; Csejkő–Garamújfalu 3:1, g.: Tužinský, Lacko, S. Červenák, ill. Jurík. 
Mérkőzés a 3. helyért: Fakóvezekény–Garamújfalu 5:5 (büntetőkkel 2:3), g.: Srna 2, Beňuš, Šál, Krivočenko, ill. Kotos 2, Jurík, Bob, Salaj. 
Döntő: Hontfüzesgyarmat–Csejkő 3:2, g.: Pilinský, Janček, Adami, ill. Klinčok, Mališ. 
Díjazottak – legjobb kapus: Balogh Patrik (Hontfüzesgyarmat), legjobb mezőnyjátékos: Viliam Rakica (Csejkő), legjobb góllövő: Ján Adami (Hontfüzesgyarmat). 
A tornagyőztes hontfüzesgyarmati csapat: Balogh Patrik, Pavol Pilinský, Ján Adami, Marek Janček, Lukáš Páchnik, Marek Kalman, Lukáš Kováčik, Štefan Marton, Radoslav Liska, Kelemen Dávid, Patrik Pilinský. Edző: Karol Pilinský.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Komoly bajban a hazai idegenforgalom

koronavírus kórház

Újra engedélyezik a látogatást a kórházakban

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

párkány mozi

Mozinyitás Párkányban: „sakktábla“ a nézőtéren

Sokakat érint a válság

fff

Trianon 100 – megemlékezések, műsorok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.