Holczhei és Varga ismét első Nemesócsán

futás

Négyből három címvédő is rajtolt, ketten újra nyertek az V. Nemesócsai Futáson. Mégpedig a rövidebbik, 3 km-es távon, mely – mint tavaly – ismét a komáromi Holczhei Dávid és az alistáli Varga Zita elsőségét hozta.

Indult a 10 km legutóbbi női győztese, a gútai Martina Šramková is, de ezúttal volt nála gyorsabb futó, a tatai Telekiné Bárnai Éva. Ebben a számban a férfiaknál új név tűnt fel a mezőny élén: a viszonylag ismeretlen hegyétei Csivre Janié. „Nagyon sok új versenyző volt az indulók között, ő is közéjük tartozott. Egyperces előnnyel ért célba, érdemes megjegyezni a nevét – mondta érdeklődésünkre Ravasz Ödön versenyigazgató, aki igazán jól ismeri a dél-szlovákiai futóvilágot, régóta mozog benne. – Szoros volt a 3 km befutója, hiszen Holczhei Dávid csak egyetlen másodperccel volt gyorsabb a nádszegi Szabó Lacinál. Főleg Magyarországról jöttek új futók, és először voltak köztünk Ócsa képviselői. A gyerekekkel együtt 120 induló állt rajthoz. 60-an a rövidebbik távon, feleannyian a hosszabbikon. Bevált, hogy már 9-kor elindítottuk a fő számokat, és így könnyebb volt nagyon jól sikerült versenyünkön elviselni a valóban megérkezett hőséget. Futásuk, ízletes gulyással történt megvendégelésük után azzal távoztak, hogy jövőre is visszajönnek, ami jó jel szánunkra.”

Úgy látszik, Nemesócsán gyökeret eresztett a futás. Maga a sporttevékenység lassan, a település nevét viselő verseny határozottabb léptekkel. Mint minden évben helybeliek is voltak a mezőnyben, bár lehettek volna többen is. Újdonságként a 10 km-en legjobb helyi férfi és női futót is díjazták, Fekete Zsoltot és Cseh Júliát. 

Ezúttal hiába kerestük a mezőnyben Válek Iván helyi polgármestert, aki futó énjét most háttérbe szorította, de a díjátadásból és a szervezők támogatásából jócskán kivette a részét. Varga Jasmin alistáli alapiskolás egyedüli lányként indult korosztálya, a felső tagozatos alapiskolások 800 méterén, de felkészültségét igazolva rajthoz állt 3 km-n is, ahol a 29 éven aluliak között másodikként ért célba. Ő is a Nagymegyeri Futóklubból kölcsönzött rajtkapuból indulva ért célba, ahol a tataiak csipes időmérése segítségével hirdettek eredményt.

V. Nemesócsai Futás (120 induló)

3 km, férfiak: 1. Holczhei Dávid (Komárom/Szlovákia) 10:01, 2. Szabó Laci (Nádszeg) 10:02, 3. Barta Mihály (Tatabánya) 10:41; nők: 1. Varga Zita (Alistál) 13:07, 2. Miklós Nikoletta (Esztergom) 13:21, 3. Cseh Zsanett (Albár) 13:39.

10 km, férfiak: 1. Csivre Jani (Hegyéte) 40:38, 2. Ritter Lajos (TopRun Dunaszerdahely) 41:36, 3. Teleki Péter 41:52; nők: 1. Telekiné Bárnai Éva (mindketten Tata) 45:42, 2. Martina Šamková (Gúta) 47:44, 3. Sztancsek Brigitta (Pénzügyőr) 48:22.

300 m (ovisok), fiúk: 1. Garai Fábián, 2. Garai Flórián (tanyi ikrek), 3. Ledecky Olivér (Csicsó); lányok: 1. Bozsenyik Darina (Csilizradvány), 2. Potháczky Zsófia (Nagykeszi).

400 m (alsó tagozatos diákok), fiúk: 1. Miklós Máté (Dunamocs), 2. Fábrik Péter (Zsemlékes/Lipové), 3. Miklós Marcell (Dunamocs); lányok: 1. Kovács Réka Borbála, 2. Patócs Liana, 3. Cseh Dorka Zsófia (mindhárman Nemesócsa)

800 m (felső tagozatos diákok), fiúk: 1. Bölcskei Zsombor (Nemesócsa, 2. Varga Dániel (Alistál). 3. Zsemlye Máté (Nemesócsa); lányok: 1. Varga Jasmin (Alistál).

Legjobb nemesócsai futók: Fekete Zsolt és Cseh Júlia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?