Hoki-vb: hosszabbításban győztek a csehek a szlovákok ellen

Minszk |

<p>A cseh válogatott hosszabbítás után, 3:2-re győzött Szlovákia ellen a minszki jégkorong-világbajnokságon. A fiatal szlovák együttes a második harmadban nagyon bátran játszott, de végül a csehek tapasztalata érvényesült.</p>

A mérkőzés első gólját a csehek szerezték, a 7. percben kihasználták a szlovák csapat szétziláltságát egy öt a három elleni cseh emberelőnyös helyzet után – Ondřej Němec volt a gólszerző. A tapasztalatlan szlovákok (Vladimír Vůjtek együttesében 12 vb-újonc kapott helyet) több hibát is elkövettek, ezeket azonban a csehek nem büntették.


A második harmadban egyre jobban magára talált a fiatal szlovák együttes, s a 26. percben Michel Miklík egyenlített egy távoli lövéssel (Salák egy védőtől éppen nem láthatta a korongot), a 36. percben pedig egy gyors ellentámadást követően Réway álompasszát kihasználva Marek Viedenský talált a hálóba, s vezettek a szlovákok. A harmadik harmadban Réway óriási helyzeténél Salák nagy bravúrral védett.
A csehek azonban visszajöttek a mérkőzésbe, 127 másodperccel a harmadik harmad vége előtt Jaromír Jágr egyenlített, kihasználva, hogy a szlovák védő, Peter Čerešňák enyhén megbotlott.
A rendes játékidő 2:2-vel végződött, s jött a hosszabbítás, amelyben Klepiš egy viszonylag távoli lövéssel eldöntötte a mérkőzés sorsát. A csehek 3:2-es sikerükért 2 ponttal gazdagodtak, a szlovákok egy pontot szereztek.


A mérkőzés legjobbjának a szlovákoktól Ján Laco kapust, a csehektől pedig az egy gólt és gólpasszt adó Ondřej Němecet választották.

„A meccs alakulását tekintve kicsit bánt minket, hogy nem sikerült három pontot szereznünk. Nem lepett meg, hogy idegesen kezdtünk, hiszen a srácok nagy része most először szembesült egy vb hangulatával. Az első hét percből ötöt emberhátrányban játszottunk, de aztán magunkra találtunk. Szerintem elég jól játszottunk, ez a mérkőzés egy hasznos tapasztalat az együttes számára” – nyilatkozta a szlovák közszolgálati televíziónak Miroslav Šatan csapatkapitány.

A szlovákok szombaton (19.45) azzal a Kanadával találkoznak, amely a nyitómeccsen meglepetésre hosszabbítás után kikapott a franciáktól.


Szlovákia–Csehország 2:3 (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)
Gólütők: Miklík (26.), Viedenský (36.), ill. Němec (7.), Jágr (58.), Klepiš (62).
SZLOVÁKIA: J. Laco–K. Sloboda, Marek Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, J. Valach, Švarný, J. Brejčák–Šatan, Hrivík, L. Nagy–Miklík, Marcinko, Réway–Tatar, J. Mikúš, Pánik–Skokan, Viedenský, Tybor.
CSEHORSZÁG: Salák–Němec, Kindl, R. Polák, Ševc, Zámorský, Kolář, Vitásek–Jágr, Sobotka, Klepiš–Hertl, Červenka, Rolinek–Sekáč, Jan Kovář, Hudler–Petružálek, Novotný, Zaťovič.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?